In asteptarea unui miracol

Intrebare: Vedem ca eforturile noastre ar trebui sa conduca la un miracol. Ce trebuie sa facem pentru ca aceasta sa se intample?

Raspuns: Trebuie sa vrei cu adevarat, ca un copil mic. Cu toate acestea, un miracol se intampla dupa mai multe eforturi. Trebuie sa vezi ce monstru este ego-ul tau si cum iti sta in cale, blocand tot ce e bun. Trebuie sa ajungi sa urasti ego-ul in ciuda faptului ca ai crescut  „in poala” Faraonului si te-ai  jucat cu coroana lui (Keter), si ai fost un print adevarat, care a avut totul.

Acum, urasti ego-ul cu pasiune si nu poti ramane in el. Esti gata sa primesti lovituri de la ego. Poti face intentionat subiectul celor  zece urgii din Egipt, cu scopul de a te deconecta de la el.

Cu toate acestea, atunci cand  simtim o lovitura, vom incerca instantaneu sa ne ascundem de ea pentru ca ne-am asociat cu ego-ul. Cu toate acestea, daca m-as deconecta de la ego-ul meu, atunci voi fi de acord sa accept lovituri: Las ego-ul sa primeasca lovituri si sa sufere. Ego-ul nu este al meu, nu sunt eu. Sunt pur si simplu pe de langa el.

Apoi, voi incepe treptat sa ma despart de ego , pana cand voi trece prin toate cele zece urgii. Eu nu ma asociez cu ego-ul, desi ego-ul este o mare suferinta. Aceasta este singura modalitate prin care ma pot ridica mai sus si sa scap.

Scaparea este iesirea din Egipt. Acest lucru este atunci cand am fost aproape deconectat de la ego, dar exista inca un fir subtire la stanga pe care l-am taiat, in scopul de a ma deconecta complet si se fugi de intunericul noptii.

Noi trebuie sa treacem prin toate deconectarile  inainte de a ajunge la final prin lovituri metodice. Trebuie sa ne ridicam deasupra lor.

Munca noastra consta in a nu ne mai dori sa ne asociem pe noi insine cu Faraon: El este separat de mine si eu sunt separat de el. Este adevarat ca am crescut in casa lui. Am venit de la el, dar el nu sunt eu. Acum, Faraon este dusmanul meu cel mai mare.

Miracolul este in ajutorul pe care il veti obtine. Acesta este modul in toate miracolele se intampla: Lucram si depunem efortul in deconectarea de la ego si ridicarea noastra, si in cele din urma, se intampla o minune. Lumina face sa se intample dupa ce ati depus tot efortul.

Deci, dupa munca grea, haideti sa asteptam un miracol. Hanukkah fericit!

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala 12/1/10, Scrieri de Rabash, „Hanukkah”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: