În cadrul dorințelor lor

Întrebare: Conform piramidei lui Maslow, 90% dintre membrii societății se află la nivelul dezvoltării dorințelor de bază: familie, sex, securitate. Atunci când o societate de consum le dictează astfel de valori, atunci în mod natural, aceasta cade pe un sol fertil.

Dacă acest lucru este creat de natură, cum îl putem schimba? O persoană nu vrea altceva decât să se satisfacă pe ea însăși cu cele mai simple plăceri naturale. Cum se insuflă noi valori în societate?

Răspuns: O persoană cu acest nivel de dorință se poate îndrepta, de asemenea, către ea însăși spre același obiectiv ca și societatea înconjurătoare, dar direcția și progresul său spre ea va fi oarecum pasiv în raport cu ceilalți.

Printre noi există diferite tipare de oameni: coleric, sanguin, melancolic și flegmatic. Nu puteți schimba asta. Dacă o persoană este de acest tip, dat de natură, atunci cu greu se poate schimba singură.

Comentariu: Dar spuneți că este necesar să ridicăm o persoană la nivelul „uman”, că trebuie să avem grijă de societate și să facem totul pentru binele ei.

Răspunsul meu: El sau ea o vor face, numai în ritmul lor, în cadrul dorințelor lor. Treptat, sub influența societății, aceste dorințe se vor schimba. Dar ritmul cu care începe să se deplaseze în raport cu întreaga societate spre același obiectiv ca societatea va depinde de caracterul persoanei.

Din „Post-Coronavirus Era” din KabTV din 5/7/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed