În ce cred Cabaliștii?

Intrebare: Este posibil să influențezi gândirea unei persoane? Înțelepciunea Cabala crede în asta și este o metodă de instruire pentru a realiza acest lucru?

Raspuns: Înțelepciunea Cabala nu crede în nimic. Există o singură practică: atragerea Ohr Makif (Lumina Înconjurătoare).

Această înțelepciune este foarte simplă, deoarece este bazată pe interacțiunea a două forțe: forța superioară a dăruirii și iubirii și forța inferioară a egoismului, a primirii. Nu este nimic altceva.

Forta superioară (Lumina) controlează forța inferioară (dorința), iar tot ceea ce se întâmplă în Înțelepciunea Cabala este realizat între ele. Forța inferioară este generată tot de forța superioară și este numită Yesh mi Ayn (existența din absență). Este ca în matematicile în care este un zero și ceva diferit de zero – acesta este începutul științei. Același lucru este și aici.

Forța Superioară acționează și influențează dorința noastră, care este în totalitate sub controlul ei. Noi suntem o dorință: fiecare din noi, individual, cât și toți împreună.

Nici măcar nu suntem conștienți cum ne schimbă Lumina, iar noi credem că facem totul noi înșine. Dar, de fapt, fiecare din noi este pur și simplu un mic dispozitiv. Avem oportunitatea de a evoca influența adițională a Luminii. În măsura în care o atragem pentru a ne dezvolta cu înțelepciune, avem o înțelegere a modului în care Lumina ne influențează și ne impune anumite acțiuni. Începem să studiem asta și astfel le controlăm pe ambele și pe ea și pe noi înșine.

Despre asta este scris în “Fiii mei m-au învis” (Baba Metzia 59b).

Din lectia de Cabala in limba rusa din 8/21/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: