În centrul tuturor cercurilor și la sfârșitul liniei

Întrebare: Care este munca interioară în grup, între cercuri (Igulim) și linia dreaptă (Yosher)?

Răspuns: Înainte, am fost satisfăcut cu succesul în lumea corporală, dar apoi am simțit deodată că ceva lipsește în viața mea și am început să caut un loc în care să mă simt mai bine. Mulțumită acestei senzații am ajuns la știința Cabala, dar cine a fost cel care m-a împins să o fac?

Întrebarea mea se numește dorința pentru împlinire (Hissaron). Eu (punctul meu din inimă) am existat într-un loc rotund și, deodată, m-am simțit rău. În alte cuvinte, o anumită tensiune a început să apară între mine și mediul înconjurător, o diferență, delta. Am simțit această delta (diferență) ca rău, în timp ce eram torturat de întrebarea: Pentru ce trăiesc?, deoarece nu mă simțeam satisfăcut și echilibrat.

Din această senzație, Lumina  Înconjurătoare a început deja să mă influențeze și să mă miște, deoarece pastrarea echilibrului este o lege a naturii. Lumina înconjurătoare este cea care mă împinge la starea de echilibru.

Am început să mă mișc și să tranziționez către stare mea următoare; am început să caut răspunsuri în, să spunem misticism, apoi ceva filozofie și, în final, am ajuns în centrul cercului: știința Cabala.

Deci, cine a fost cel care m-a condus de-a lungul întregului drum? A fost Lumina Înconjurătoare! Am existat întodeauna în ea, doar că nu am realizat asta. Astfel, am trecut prin prima, a doua, a treia și a patra stare.

În starea a doua, m-am calmat fața de Lumina Înconjurătoare pentru că am simțit o presiune mai mică decât în prima stare. Dar, după ce am petrecut ceva timp în această stare, am fost influențat de Lumina Înconjurătoare și am început să simt faptul că această stare nu este prea bună. Asta este, mi-am crescut sensibilitatea față de Lumina Înconjurătoare, care m-a făcut să mă simt rău din nou! Și, din nou am început să caut.

Astfel, sunt împins de Lumină de fiecare dată. În esență, eu nu fac nimic de unul singur; este Lumina care lucrează asupra dorinței mele, până când eu ating chiar centrul.

În centru este o calitatate unică, numită grup. În acest  punct, Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif) și Lumina Interioară (Ohr Pnimi) încetează să mă influențeze.

Exist în punctul central al tuturor cercurilor (Igulim) unde ele nu funcționează și, de asemenea, la capătul liniei (Yosher) unde nu funcționeză. Deci, ce pot să fac?

Și aici este locul unde trebuie să acționez independent, pentru a mă găsi în punctul liberului arbitru. În prezent, Lumina nu acționeză asupra mea, ci așteaptă. În măsura în care pot ieși din această stare de echilibru, Lumina va începe să mă influențeze!

Mă conectez cu grupul și toate dorințele adiționale pe care le primesc de la el mă ridică! Această dorință aparține liniei, pentru că am primit-o de la grup.

Atunci când dorințele cad înăuntrul liniei, eu mă găsesc din nou sub influența Igulim (de fapt, eu nu am un ecran (Masach) și nu aparțin Yosher) și, încă o dată, simt diferența dintre mine și cercuri.

Asta face ca Lumina Înconjurătoare să mă influențeze. Nu este Lumina generală, ci una care aparține Luminii pentru că am primit dorința mea de la grup, care este linia. Această Lumină Înconjurătoare în linie, dorește să mă ridice pentru ca amândoi să fim în echilibru.

Aici se află Segula (remediul), puterea miraculoasă a Torei, pentru că această lumină mă influențează și mă ridică în acest tub drept. Mă ridic datorită Luminii Înconjurătoare, dar această Lumină mă influețează în măsură în care eu îmi actualizez liberul arbitru în grup, conectându-mă la el în studiul colectiv.

Aici se găsește întreaga noastră muncă! Baal HaSulam o explică în cartea, Beit Shaar HaKavanot, care este fundația tuturor intențiilor noastre de a obține dăruirea. De aceea, eu numai urc în linie cu ajutorul unei forțe adiționale, pe care o primesc de la grup. Conform cu dorința primită de la grup, impresia importanței scopului, măreția Creatorului și paltriness egoului meu, Lumina Înconjurătoare începe să mă influențeze.

Din partea a treia a Lecției zilnice de Cabala 11/14/10, Rav Yehuda Ashlag “Beit Shaar HaKavanot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: