In centrul „verificarilor” universale

Intrebare:  in ultima vreme, dumneavoastră spuneti ca lumea inainteaza cu o viteză ametitoare iar noi nu reusim sa ne ţinem după schimbari.  Cum putem ajunge in situaţia sa simţim ca nu putem ţine pasul ?

Răspuns: Eu încerc sa spun asta in blogul meu, in care prezint evenimentele de ultima ora, care apar in mass-media si îmi spun pe scurt părerea despre ele. In principiu părerile mele sunt asemănătoare, nu au in ele ceva special, dar unui cititor sau unui simplu observator pe blog ii rămâne o impresie despre dinamica din lume si asta vreau sa rămână oamenilor si sa-i apropie de probleme. Personal fac asta pentru a fi tot timpul in mijlocul problemelor.

Situaţia o sa se schimbe repede de tot, deja nu se mai ascund multe lucruri pentru ca e imposibil sa se ascunda totul.

Aici începe o lupta mare de tot, aspra, complicata, secreta, între sociologi si politologi, politicieni si bogatasi, căci in ultimii zeci de ani lumea este condusă de moguli si iata rezultatele conducerii. Si toţi politicienii au jucat după cum li s-a cântat pentru ca nu au avut ce face, cu banii nu se intra in discuţie si politicienii au nevoie de ei. Ca rezultat lumea a ajuns unde a ajuns.

Astăzi s-a dezvoltat o mare problema „contul” , in ruseste se numește ” razborca” = verificare, ca la mafioţi când se verifica cine este vinovat. Trebuie sa învinovăţim oligarhi care au luat in mâini conducerea lumii si au incovoiat politicienii.

Pe de alta parte ei au prevenit, mai mult sau mai putin, războaiele, pentru ca atunci când ne gândim la profituri se micsoreaza șansa de război si gândurile acestea nu i-au lăsat pe politicieni sa-si realizeze ambitiile. Si acum ne aflam in situaţia in care nici politicienii si nici oligarhii nu știu ce sa facă.

Aici, ciudat cum se pare, noi trebuie sa aparem in arena – o oarecare mica organizaţie ideologica de care oamenii nu au nevoie si nu se vede importantă ei- cine este aceasta organizaţie …?

Dar voi veţi vedea ca tocmai ideie noastre o sa înceapă sa fie primite ca cele mai realiste si ceea ce este interesant, nimeni nu poate sa le pună in aplicare. Si noi suntem deschisi pentru oricine, intra pe Internet si ia ce vrei- dar nimeni nu poate fura asta de la noi chiar dacă noi vrem asta. Nimeni nu poate sa facă mese rotunde, conexiuni (hibur), căci nu au forţa interioară, legătura cu sursa – ceea ce noi avem. In fata noastră se găseşte o mare lucrare si o perioada foarte serioasa.

Acum, tensiunea din Europa începe sa se raspandeasca in lume, o sa fie simtita şi in Statele Unite ale Americii, in Canada, iar oamenii încet, încet, o sa înceapă sa se gândească. Dar noi nu trebuie sa așteptăm asta, căci noi nu vrem ca lumea sa se dezvolte prin chinuri. Un chin foarte mic trebuie sa sufere omul (dacă putem spune asta) prin a-si deschide urechile – nimic mai mult.\

Din discutie de la o masa in Toronto 19.06.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: