În conexiune cu natura

Întrebare: În ce relație trebuie să fim cu natura?

Răspuns : Trebuie să învățăm principala lege a naturii : atributul conexiunii reciproce. În limbajul de zi cu zi vorbim despre iubire și dăruire. Existăm ca într-un cadru, în interiorul naturii minerale, vegetale și animale. Singurul lucru pe care o persoană trebuie să-l facă este să devină conectată cu și complet integrată în ea. Până la urmă, sistemul complet integrat este întreaga umanitate, plus nivelurile mineral, vegetal și animal. În acest caz, ajungem la o imagine completă a structurii, sentimentul și revelarea naturii ca un întreg, ceea ce înseamnă să ajungi la Creator.

Întrebare : Ce înseamnă conexiunea cu natura minerală ?

Răspuns : Este atunci când acționez ca restul animalelor din natură. Nu distrug nimic; nu fac acțiuni care nu sunt necesare, dar folosesc lumea din jur numai pentru cât am nevoie pentru existența fizică, și toată energia mea interioară, morală, este direcționată către conexiunea cu legea generală a naturii: legea dăruirii reciproce, a conexiunii reciproce și a iubirii.

Când dăruiesc și primesc, iau parte în mod reciproc la tot ceea ce mă înconjoară, ca parte egală, și nu mă disting în niciun fel, dar am ca scop numai iubirea și dăruirea. Asta înseamnă că nu dobândesc nimic dincolo de ceea ce îmi este necesar. Dacă sunt implicat în pătrunderea interioară a naturii, și ar trebui să fie cazul fiecărei persoane, atunci nu am nicio dorință care să rămână pentru a face acțiuni în această lume care nu aduc beneficiu. Singurul lucru de care am nevoie este să mă mențin într-o stare fizică normală, și restul înseamnă să mă îndrept către conexiunea cu forța superioară a naturii, care se numește Creator.

De pe KabTV, Conversații cu Michael Laitman, 10.06.2015

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed