În favoarea pedepsei cu moartea?

Întrebare: La programul de televiziune din Israel, Canalul 2, la „Intalnire cu Presa”, a fost discutată problema rezolvarii securitatii țării și reducerea valului terorismului în Israel. Potrivit unui sondaj recent, Avigdor Lieberman și tactica sa decisiva-pedeapsa cu moartea pentru teroriști, distrugerea imediată a caselor, și așa mai departe, a venit în primul rând, fara sa surprinda, deoarece oamenii au obosit din cauza terorismului.

Răspuns: Acest lucru nu este deloc surprinzător! Ii inteleg pe oamenii care se tem să iasă în stradă și se tem să-si lase copiii sa se joace în curte sau sa mearga la școală sau la grădiniță.

Ei il văd pe Liberman ca pe un om serios, cu o abordare dură și serioasă. Când el a fost ministru, servind diferite guverne și diferite birouri, munca sa a fost mereu bine organizata.

Întrebare: Asta înseamnă că el a luat decizii dificile?

Răspuns: Nu știu dacă au fost dificile. Ce vrei sa spui cu dificile?

Există oameni care plâng isteric, dacă agiti degetul catre ei. Nu sunt dintre cei care vor rămâne calmi în cazul în care i-ai bătut. Și acolo sunt oameni care vor fluiera daca ii pui în fața unui pluton de execuție. Aceasta depinde de cine și cum!

Prin urmare, este imposibil de spus dacă acestea sunt măsuri dificile sau nu. În ceea ce privește persoanele la care se referă Liberman, acestea nu sunt măsuri dificile. Apropo, ei înțeleg foarte bine asta și chiar o respecta.

Întrebare: Poate fi adoptata pedeapsa cu moartea în Israel?

Răspuns: De ce nu? În cazul în care există o astfel de pedeapsă în țările vecine, de ce nu si în Israel? Tora nu interzice asta.

Potrivit Torei, de exemplu, nu pot exista închisori. Nu există nici un astfel de concept în Tora. Acesta se datorează faptului că oamenii ies de acolo, chiar mai corupti, iar acest lucru se aplică la fiecare țară.

Întrebare: Atunci, ce? Să presupunem că s-ar fi introdus pedeapsa cu moartea. Poate o astfel de politică îndrăzneață sa schimbe starea de lucruri din țară?

Răspuns: Da, în mod cert ar schimba totul. Trebuie să punem lucrurile în ordine acasa. Țara noastră nu poate exista asa cum vor altii. Există o mulțime de lucruri de facut aici.

Orice facem trebuie să se concentreze pe dezvoltarea de ansamblu a întregii omeniri. Trebuie să dam un exemplu de cum ne raportăm la diferitele manifestări de bine și rău. Aceasta este misiunea noastra!

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 1/24/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: