În Iad sau în Rai?

626Întrebare: Există o pildă bine cunoscută cu privire la judecata care are loc în ceruri — spre iad sau spre rai. Vine rândul celebrului predicator care este calm și deodată este trimis în iad. El întreabă: „De ce iadul?! Chiar înaintea mea, un șofer nesăbuit a fost trimis în rai.” I se spune: „La ce te gândeai? Toată lumea a adormit la predicile tale, în timp ce șoferul, când conducea autobuzul cu oameni, toată lumea se ruga”.

Cum ar trebui să ne raportăm la asta? Ar trebui să ne îndreptăm spre rugăciune cât suntem în viață; cum ar trebui sa se întâmple asta?

Răspuns: Suntem conduși. Dacă ne străduim să ajungem la o conexiune cu Creatorul,, atunci ni se pun tot felul de obstacole și condiții și vedem involuntar că nu putem îndeplini aceste condiții de niciun fel, doar dacă primim ajutor serios de sus.

Întrebare: Înseamnă asta că dacă ne străduim să ne conectăm cu Creatorul, atunci putem fi recunoscători pentru toate aceste lucruri și obstacole?

Răspuns: Pentru băţ.

Întrebare: Tot spuneţi: „Sărută bățul care te bate”. Atunci îl sărutăm? Altfel, ce se întâmplă?

Răspuns: Altfel ne mișcăm împreună cu egoismul nostru, în felul în care un pește înoată, în moduri atât de întortocheate.

Întrebare: Cum ar trebui să tratăm tot ceea ce ne guvernează, dar nu este încă îndreptat spre scopul creației, spre rugăciune?

Răspuns: Trebuie să ne impulsionăm unii pe alții. Trebuie să dăm un exemplu. Trebuie să agităm puțin lucrurile.

Întrebare: Cum pot eu, un om obișnuit, care nu se străduiește pentru scopul conexiunii cu Creatorul, cineva care se străduiește să trăiască calm și simplu pe pământul nostru, să mă raportez la acele nenorociri și necazuri ca la lucruri care ar trebui să mă conducă la rugăciune?

Răspuns: În mod firesc, omul nu vrea suferință, rugăciune sau altceva.

Întrebare: Și cum ar trebui să mă raportez la asta? Ar trebui să fug de ele?

Răspuns: Desigur. Cel mai bine este să fugi de ele și asta face toată lumea.

Întrebare: Asta înseamnă că pot fugi dacă nu mă străduiesc pentru nimic, dar vreau doar să trăiesc bine această viață pe acest pământ?

Răspuns: În acest caz, „Nu este nevoie de suferință și nu este nevoie de recompense.”

Întrebare: Și care este sfatul pentru astfel de oameni?

Răspuns: Sfatul pentru astfel de oameni este să încerce să trăiască în pace, sau chiar mai jos, mai liniștit și mai calm. Încearcă să treci prin viață așa.

Întrebare: Asta pentru ca valurile să treacă peste noi?

Răspuns: Da. Dar aceasta este soarta. Sunt unii oameni care o doresc; sunt cei care nu sunt de acord cu asta și cei care nu sunt de acord și totuși după câteva lovituri, sunt de acord.

Întrebare: Deci, într-un fel sau altul, aceste lovituri doboară omul dacă este aici și vrea să-și trăiască viața aici?

Răspuns: Depinde de rădăcina sufletului.

Întrebare Și care este sfatul dumneavoastră pentru cei care se direcționează înspre Creator și conexiune?

Răspuns: Pentru ei, cel mai important lucru este să te apropii de Creator și nu contează în ce fel: fie prin primirea de câteva lovituri pe drum, fie prin orice alt mod.

Întrebare Deci, într-un fel sau altul vor și ar trebui să trateze aceste lovituri ca pe ajutor?

Răspuns: Da.

Întrebare Este corect să spunem că această pildă este destinată mai mult celor care sunt îndreptați către Creator?

Răspuns: Există întotdeauna suferință, dar dacă nu sunt critici și sunt în schimb suferințe obișnuite de zi cu zi etc., atunci sunt întotdeauna bune.

Întrebare Acesta este modul de a relaționa cu ele?!

Răspuns: Da.

Întrebare Ce se întâmplă dacă încep să le tratez în acest fel?

Răspuns: Mă refer la suferința care nu distrage atenția de la construirea unei vieți corecte sau a unei conexiuni corecte cu ceilalți și cu Creatorul. Dacă sunt prea multe, atunci asta este un alt fel de suferință.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 04.08.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed