În interiorul unei sfere

264.01Extinderea luminii înseamnă umplerea dorinţelor cu lumină. În ciuda faptului că lumina și dorința sunt opuse, au nevoie una de cealaltă simultan. La urma urmei, lumina dorește să umple toate creațiile, toate dorințele. Și dorința vasului, Kli-ul, este de a fi împlinită de dragul său.

Aici apare o contradicție între ele, iar lumina corectează treptat această dorință, astfel încât din starea de a fi plin pentru sine, începe să înțeleagă că cel mai bine este să fii umplut de dragul luminii.

Întrebare: De ce subprodusul stării de a primi pentru sine se manifestă în lumea noastră ca mari forțe ale răului?

Răspuns: Faptul este că suntem părți interconectate ale sistemului. Deci, dacă faci ceva pentru tine, se duce în detrimentul celorlalți. Nimeni nu poate acţiona izolat de ceilalţi; prin urmare, prin faptul că nu acționezi de dragul celorlalți, acționezi în detrimentul lor. Aceasta este problema.

Întrebare: Într-adevăr, oamenii fac totul pentru ei înșiși. Cred că orice psiholog o va confirma. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu fac rău altora. Da, ei primesc de dragul lor, dar de ce în Cabala asta este numit rău?

Răspuns: Dacă am vedea imaginea adevărată a lumii, am înțelege cum ne dorim în mod constant bine pentru noi înșine și în același timp, neapărat facem rău altora.

Întrebare: Chiar dacă nu fac nimic rău altora în mod explicit?

Răspuns: Chiar dacă nu înțelegi. Suntem cu toții într-un sistem închis ca în interiorul unei sfere. Și dacă te gândești doar la tine, cu siguranță furi de la ceilalți.

Acest lucru se întâmplă la nivelul dorințelor, gândurilor și acțiunilor. Dar noi nu vedem aceste acțiuni.

Întrebare: Înseamnă că, chiar dacă locuiesc pe o insulă nelocuită, tot aș face rău întregului sistem?

Răspuns: Da. Un sistem închis este complet închis și nimeni nu se poate deconecta de el.

KabTV „Studiul Celor Zece Sefirot (TES)”, 15.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed