În izolare acasă

Întrebare: În timpul primei carantine a fost o scurgere în violența domestică. Acum a doua carantină este pe drum. A fost deja introdusă în Israel. Organizațiile publice dau alarma.

Ce ar trebui să facă soții în timpul izolării acasă?

Răspuns: I-aș sfătui să păstreze distanța în măsură în care ei pot fi în relații bune. Să regleze apropierea fizică a unuia cu altul în funcție de dispoziția spirituală a unuia față de celălalt.

Nu poți să faci nimic aici; suntem oameni. Este foarte dificil pentru noi să controlăm egoismul nostru, nervii nostrii și obiceiurile noastre. Trebuie să ne înțelegem între noi, să vorbim despre acest subiect în familie și să încercăm să ne ocupăm de el.

Remarcă: Este interesant că principiul “cu cât mai aproape – cu atât mai rău, cu cât mai departe – cu atât mai bine” lucrează aici.

Comentariul meu: Asta deoarece suntem egoiști. Suntem obișnuiți să dăm unul peste altul pentru o jumătate de ora dimineața înainte de muncă, o jumătate de ora sau o ora seara, poate când luăm cina împreună și oarecum când mergem în pat, deși asta este mai degrabă comunicare nu între oameni ci între sexe.

Pe baza asta, viața noastră, desigur, este mai degrabă săracă.

Întrebare: Deci, principalul lucru este să vorbească între ei mai des, să comunice mai mult?

Răspuns: Desigur. Însă asta nu înseamnă că ar trebui să impunem ceva unul asupra celuilalt. Noi trebuie să discutăm totul pe cât de deschis posibil, să nu ascundem nimic, astfel încât celălalt înțelege ce gândesc, ce vreau, etc., eu, în schimb, ar trebui să încerc să îmi exprim opinia personală nu cea pe care am prins-o dintr-un serial sau de altundeva.

De pe KabTV “Expressul Cabala” 9/27/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed