În lanţul către Lumea Infinitului

Tora, “Leviticul”, 20.20: Iar un bărbat care se culcă cu mătuşa lui, a descoperit goliciunea unchiului său; ei vor purta acest păcat; vor muri fără să facă copii.

Toate conexiunile care duc la un contact greşit între nivelul inferior şi cel superior sunt interzise de Tora, pentru că acestea taie scara ascensiunii.

Reshimot trebuie să se ridice de-a lungul aceluiaşi lanţ pe care au coborât prin toate lumile din Ein Sof în lumea noastră. De aceea, nu putem face nimic cu natura decât să urmăm cu grijă instrucţiunile care ne-au fost date.

Aşadar, de ce este neclar ce Reshimot putem folosi şi care nu? Acest lucru este făcut în mod intenţionat pentru ca noi să clarificăm cele mai corecte acţiuni, în ciuda impulsurilor noastre, a gândurilor şi dorinţelor.

Pe de altă parte, acţiunile greşite mă ajută să penetrez mai adânc în sistem şi să văd de ce este construit totul în acest fel. De aceea, această confuzie este necesară pentru ca noi să ne organizăm creierul şi să vedem cum este aranjat totul intern. Asta ne furnizează nouă adâncimea realizării.

Lanţul care duce către Ein Sof este foarte rigid şi acurat. Poţi urca numai pe acelaşi lanţ prin care genele tale spirituale au coborât. De aceea, ceea ce a dat naştere la următorul nivel nu este pur şi simplu tăiat, ci este mai întâi explorat şi studiat.

Acest lucru este esenţial pentru a obţine mecanismul interior al sistemului. Fără asta, ai fi un înger, adică un animal care este condus de natură şi care execută instinctiv numai acţiuni corecte.

Dar atunci când există o mare varietate de opţiuni şi tu te gândeşti ce este permis şi ce este interzis, adâncindu-te în tentaţii şi dificultăţi şi astfel alegi gândurile şi intenţiile corecte, îţi este revelat sistemul fără margini, infinit, numit Creator.

Îţi este adaptat ţie şi tu devii proprietarul lui. Este la fel ca un embrion, o fiinţă umană, care se dezvoltă de la un mugur genetic. Acelaşi lucru se întâmplă şi aici.

Ai de fapt doar un singur punct, mic, care poate fi întors în orice direcţie, deoarece el nu are o direcţiei proprie. Dar atunci când începi să munceşti conform instrucţiunilor date de Tora şi începi să explorezi unde, ce şi cum, începi să vezi conexiunea dintre punctul tău din inimă şi întregul imens sistem. În cele din urmă, el devine baza acestui sistem.

Oricum, trebuie să treci prin toate aceste căi şi să le explorezi. Ţi se dau de Sus conform rădăcinii sufletului tău, conform cu Reshimo general care este ascuns în tine, orice ai face. Trebuie să trecem prin asta, fiecare conform propriului stil, în felul său. Altfel, nu vei deveni proprietarul sistemului.

Comentariu: Dar toate aceste aşa numite păcate din lumea noastră au loc ca o consecinţă a rădăcinilor spirituale, la fel ca uniunea a doi bărbaţi, sau incestul, etc.

Răspuns: Este rezultatul spargerii sistemului care a trebuit să coboare în acest fel în mod intenţionat, distrugându-se şi revelându-se nouă în totalitate, pentru ca noi să începem să îl refacem din nou şi să urcăm.

Tora, Leveticul, 20:22: Şi să păziţi şi toate poruncile şi legile mele, şi să le împliniţi, pentru ca Ţara în care vă duc să locuiţi să nu vă verse din ea. Aceasta este condiţia necesară intrării în pământul Israel, unde totul este curat şi nu există prohibiţii. Atunci eşti la un nivel unde toate legile îţi devin legi naturale şi nu le poţi încălca pentru că de fapt nu vei simţii că este posibil să le ţii sau să le încalci. Aceste opţiuni nu vor mai exista.

 

Din emisiunea Kab TV „Secretele cărţii eterne” 23.04.2014

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: