În mișcarea de corectare internă

626Întrebare: Foarte des studenții dumneavoastră cer o explicație a rezultatelor acțiunilor spirituale, dar și materiale, întrucât ei cred că este imposibil să faci eforturi și să nu obții rezultate. Când v-ați aflat în această situație, ce v-a salvat?

Răspuns: Întotdeauna am fost salvat doar de conștientizarea faptului că nu există nimic altceva pe lume. Am suferit atât de mult în căutarea adevărului, până când am găsit Cabala și, din momentul în care am început să o studiez, nu mi-au mai rămas iluzii cu privire la nimic creat, inventat de oameni și, prin urmare, nu iau toate acestea în serios.

Desigur, pot fi angajat în cercetare, dar văd imediat corupția oricărui alt sistem de viziuni asupra lumii, a oricărei alte atitudini față de lume. Mă aflu doar într-o imensă mișcare de corectare internă.

Acesta este un dar enorm – un dar neprețuit pe care Creatorul l-a oferit locuitorilor acestei lumi pentru ca ei să se ridice la cel mai înalt punct de unificare cu El. Cum este posibil să-l părăsim?!

Mie personal mi-a lipsit foarte mult. Se poate spune că, din momentul nașterii și până când am realizat ce am găsit de fapt, am fost într-o depresie constantă, într-un sentiment de inutilitate.

Chiar și când eram copil, întotdeauna m-am privit pe mine însumi și lumea ca și cum aș fi privit-o din exterior. Nu o percepeam în mod direct, ci ca și cum ar fi fost din lateral. Mă priveam pe mine și lumea din exterior: „Ei bine, și ce este aici? Care este scopul, pentru ce, cum, de ce?”.

Cred că mulți oameni se simt așa, dar pentru mine era însoțit de senzații foarte neplăcute, această inutilitate mă apăsa. Pe de o parte, era necesar să studiez și să dobândesc o profesie, iar pe de altă parte…

De aceea, când am descoperit Cabala, bineînțeles, am renunțat imediat la tot. Aveam o afacere grozavă, toate condițiile, și am renunțat la tot, nu mă puteam uita la asta. Nu că m-ar fi interesat, nu. Pur și simplu nu aveam nimic altceva. Și acum a apărut oportunitatea de a atinge adevărul—adevărul global, absolut. Nu puteam să mă ocup de nimic altceva și m-am cufundat complet în aceasta. Deci mai greu sau mai ușor, dar în ceea ce privește scopul, nu am întrebări.

Din „Am primit un apel. Unde sunt rezultatele?!” de la KabTV 11/9/13

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: