În noul an școlar

Întrebare: În noul an școlar, sute de milioane de copii au mers la școală ca în condiții de „luptă”: trebuie să stea cu măști, să se separe între ei, să nu se joace între ei și să nu se apropie unul de celălalt.

Este aceeași tragedie atât pentru profesorii care trebuie să-i rețină pe copii, cât și pentru părinți.

Ce le-ați dori profesorilor?

Răspuns: Pentru a afla de la copii cum este de neînțeles faptul că nu se pot apropia unii de alții, este atât de neînțeles pentru noi cum să ne raportăm corect unul la celălalt. Nu avem aceste proprietăți, aceste senzații. Cum îl pot simți pe celălalt, astfel încât să îl pot aborda corect, astfel încât, prin abordarea mea corectă, să distrug acest virus?

Întrebare: Ce altceva le-ați mai dori profersorilor?

Răspuns: Ca ei să înțeleagă natura acestui virus, de unde provine și astfel să educe copiii să aibă atitudinea corectă unul față de celălalt, iar virusul va dispărea. Explicați copiilor că putem lupta împotriva acestui virus numai prin relațiile noastre bune.

Nu pierdem nimic prin asta! Câștigăm sigur! Să încercăm!

Profesorii au învățat întotdeauna copiii să fie buni, să fie aproape unii de alții, să interacționeze corect unul cu celălalt. Deci, explicați-le că virusul vine ca rezultat al interacțiunii necorespunzătoare, distanțării și dăunării reciproce.

Să încercăm să eliminăm virusul. Să-l eradicăm.

Întrebare: Ce le-ai dori părinților?

Răspuns: În acest caz, aș dori să le doresc părinților să învețe de la copiii lor.

Întrebare: Adică copiii vin de la școală și își învață părinții?

Răspuns: Cel puțin le-ar putea spune părinților ce se întâmplă. În primul rând, în relația lor între ei. Cum îi antrenează virusul să acționeze astfel. Și apoi, ca urmare a acestui fapt, probabil vom vedea într-adevăr statistici bune.

Întrebare: Ce altceva le poți dori părinților?

Răspuns: Să urmeze aceeași educație ca și copiii. Toată lumea trebuie să fie instruită. Toată lumea este la fel.

Întrebare: Adică un părinte ar trebui să se simtă aproape egal cu copilul?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ce le-ai dori copiilor?

Răspuns: Nu știu deloc ce li se poate cere copiilor. Să asculte ceea ce le spun părinții lor, cel puțin în acest sens, pentru că altfel, vor exista și probleme mai mari, restricții mai mari în jocul unul cu celălalt, în vizitarea reciprocă, în apropierea unul de altul și așa mai departe.

Adică, să reușim astfel încât să nu ne mai gândim la ce distanță ar trebui să păstrăm între noi, să nu mai mergem cu botniţe ca niște câini răi, să nu ne ferim unul de celălalt.

Pentru a face acest lucru, trebuie doar să ne schimbăm atitudinea unul față de celălalt și să o facem bună. Să începem să ne obișnuim. Nu este atât de greu. Să ne dăm un exemplu unul altuia. Și vom vedea cum merge.

Întrebare: doriți ca acest mesaj să fie auzit în clasă, în camera profesorului și acasă?

Răspuns: Și în lume.

Mesajul este foarte simplu: toată lumea ar trebui să fie prietenoasă cu toată lumea așa cum este fiecare cu el însuși. La urma urmei, este scris: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Luați un exemplu din asta.,

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman”  KabTV 31.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: