În pragul celei de a treia Intifade – Partea 1 „Ce se va întâmpla?”

Întrebare: Vin știri despre un nou atac [în Israel] aproape la fiecare două ore. Eu pun o întrebare simplă: Ce se va întâmpla?

Răspuns: Ce se va întâmpla? Aceasta este ceea ce avem nevoie să ne întrebăm. Mi-e teamă ca voi fi înțeles greșit, dar noi înșine suntem cei care determinăm ce se va întâmpla cu noi. Nu există alt popor în lume,  decât poporul lui Israel care posedă libertate de alegere și poate schimba viitorul lumii, direcția sa de dezvoltare . Este scris despre acest lucru în Cartea Zohar și in alte cărți.

Deci, vom vedea cum lumea se ridică împotriva noastră. Se părea că, după mai multe decenii de existență a poporului  Israel, antipatia pentru el s-ar fi calmat. Dar nu am reușit să atingem o viață liniștită.

Și aceasta nu se întâmplâ doar în Israel, ci și în întreaga lume; antisemitismul este în creștere mai mult și mai mult. Nu veți vedea în reportajele de știri din lume despre atacurile asupra evreilor. Dar dacă un arab este ucis, aceasta se prezintâ peste tot la știri.  Organizația Națiunilor Unite, de asemenea, refuză să vorbeasca despre valurile de terorism care s-au ridicat în Israel. Dar dacă Israelul trece la represalii, Organizația Națiunilor Unite emite imediat un protest.

Vedem că lumea nu se va opri. Ne urăsc fara nici un motiv. Oricât de mult am încerca să fim umani, ne aflăm mereu în vizorul lor. Lumea se identifică cu vecinii noștri și își exprimă compasiunea pentru ei, iar acest lucru va continua la nesfârșit. Deci, care este calea de ieșire?

Este necesar să se deschidă cărțile de Cabala și să citim ceea ce este scris; acolo vom descoperi că putem schimba această situație în întreaga lume și în țara noastră. Noi suntem singurii cu  libertatea de  alegere. Depinde de noi să fim fericiți, nu depinde de nimeni, ci, dimpotrivă, totul depinde de noi.

În Cartea Zohar este scris că, în viitor, copiii lui Ishmael vor aprinde războaie uriașe în lume. Acest lucru vorbește despre ultima perioadă, înainte de sfârșitul corecției, o perioadă care a început după încheierea celui de al doilea război mondial. Și  va continua în acest fel în cazul în care copiii lui Israel, urmașii lui Avraam, nu vor schimba această situație.

Va urma….

Din Programul de Radio israelit 103FM, 10/11/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: