În pragul unei a treia Intifade – Partea 3 „Timpul Bombelor”

Întrebare: Două popoare trăiesc în țara lui Israel: evreii și arabii. Deci, este ca o bombă cu ceas care explodează o dată la câțiva ani. Suntem exact într-o astfel de perioadă explozivă acum. Ce trebuie să facem?

Răspuns: Ar trebui să faceți întotdeauna același lucru. Legile naturii nu se schimba, ele sunt permanente, după cum este scris: „Căci Eu, Domnul, nu m-am schimbat” (Maleahi 3: 6), precum și, „Și El le-a creat pentru veșnicie ,da, pentru totdeauna, El a emis un decret, care nu se va schimba”. (Psalmul 148: 6).

Noi nu putem schimba nimic. Puteți încerca să fugim de sarcina noastră, de misiunea noastră, așa cum a făcut profetu Iona. Dar noi știm că el nu a reușit, și a fost nevoit să se întoarcă în orașul Ninive cu misiunea data de Creator de a convinge locuitorii să se corecteze.

Deci, de asemenea, poporul evreu nu va reuși să se ascunda de rolul sau. Nu este întâmplător faptul că am citit povestea profetului, Iona, de Yom Ha Kippurim, deoarece trebuie să ne dăm seama care este destinul nostru. Lumea este în așteptarea acestui lucru. Antisemitismul va continua să crească; probleme vor continua să crească.

Baal HaSulam a scris că ar putea exista razboaie nucleare, un al treilea și un al patrulea, și o mână mica de oameni care sa supravietuieasca războaielor ar fi obligata să se ingrijeasca să mențină regula generală „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Leviticul 19 : 18). Toată lumea ar fi obligata sa ajunga la o conexiune integrala într-un cerc complet.

Întrebare: Asta înseamnă că trebuie să se ne deplasam la un sat arab și sa-i convingem pe locuitorii săi că trebuie să ne iubeasca ca pe ei înșiși?

Răspuns: În primul rând trebuie să ii convingem pe frații noștri evrei ca trebuie sa atingem regula generală „Iubește pe aproapele tău ca pe tine însuți”.

La sfarsitul Introducerii la Cartea Zohar este scris că, dacă poporul lui Israel menține această lege între ei, chiar și fără a iubi pe alții, dar cel puțin unindu-se un pic și realizand relații normale între ei – atunci, în această măusură. națiunile lumii imediat vor vedea cum Lumina ajunge la ei prin Israel, și acest lucru ne arată nouă ce înseamnă să fii o „Lumina a națiunilor” (Isaia 42: 6, 49: 6). Ei vor începe să relationeze bine față de noi. Vom vedea cum se vor schimba brusc. Hai sa incercam. La urma urmei, nu ne costa nimic.

Să începem să ne conectam și să ne unim între noi. Nimeni nu a încercat vreodată să facă acest lucru în mod corect. Sa incercam! La urma urmei, poporul nostru s-a născut tocmai din această unitate, de la chemarea lui Avraam, care a vrut să-i unească pe toți cei interesati în jurul acestui principiu.

Din oamenii care i s-au alăturat în Babilonul antic, Abraham a creat grupul care de-a lungul timpului a crescut și a devenit poporul lui Israel. Cu toate acestea, în principiu, poporul lui Israel este determinat de ideologia lui, în conformitate cu dorința de a fi conectat. Străini din diferite popoare și comunități mici, care au trăit în Babilon, au intrat în acest grup.

Va urma.

Din Programul de Radio Israelian 103FM 10/11/15

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed