În pragul unei noi etape

115.06Întrebare: Dacă totul este predeterminat în ceea ce privește plăcerea și suferința și dacă înțelegem încotro merge omul și cum se va comporta, atunci de ce natura a procedat astfel? Unde vrea să ne ducă?

Răspuns: Natura s-a dezvoltat din elementul primordial, o dorință în forma sa cea mai pură, care a evoluat prin formele mineral, vegetal și animal până a ajuns la forma de „om”. La fel, o persoană din lumea noastră, prin dezvoltarea sa, ajunge la următoarea sa formă.

Fiecare fază prin care trecem – mineral, vegetal și animal – se dezvoltă singură. În fiecare etapă, conform legii negației negației, o persoană începe să simtă că nu mai poate rămâne în această stare, trebuie să o schimbe radical, să se ridice din ea și să simtă că nu mai este acceptabilă pentru el.

Și atunci starea anterioară degenerează și următorul pas se manifestă. Deci din mineral evoluează partea vegetală a dorinței cu natura vegetală corespunzătoare, apoi animalul și apoi apare omul.

Acum suntem într-o etapă foarte interesantă. Ne-am pregătit stadiul anterior de dezvoltare, am ajuns la negarea lui, la respingerea lui, vedem că lumea și viețile noastre sunt finite, defecte și temporare și nu știm ce să facem în continuare.

Nu vedem încă următoarea etapă, dar etapa actuală este practic insuportabilă. Nu mai putem rămâne în ea pentru că duce la autodistrugere, teroare, dezintegrare a familiilor, dezintegrare a culturii și sfârșitul științei.

Adică am ajuns în stadiul final în toate, dar încă nu-l vedem pe următorul. Ar trebui să înceapă să se dezvăluie. Prin urmare, știința Cabalei este acum revelată ca un mijloc de tranziție către o nouă stare.

Din KabTV “Prim-plan”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: