În realitate, cine depinde de cine?

Întrebare: Cum forţeazǎ naţiunile lumii Israelul să se unească?

Rǎspuns: De îndată ce Israelul începe să avanseze în corectarea sa, imediat, ca urmare a includerii lor în toţi ceilalţi, prin intermediul acestor canale, Lumina începe să curgă, de asemenea, cǎtre națiunile lumii. Apoi, toate naţiunile simt apropierea lor de Luminǎ şi de  Sursǎ. Și în funcție de natura internă a dorinţei lor, aceasta le calmeazǎ.

Trebuie să înțelegem că aceste dorințe de la al patrulea nivel sunt într-o stare neajutoratǎ, deoarece acestea au doar nevoia de a fi umplute cu Luminǎ fără nici o legătură cu aceasta sau capacitatea de a atrage Lumina care reformeazǎ.

Această dependență a națiunilor lumii faţǎ de Israel este instinctiv simțitǎ în lume din ce în ce mai mult, în funcție de modul în care Israelul îşi realizeazǎ corecţiile. Această problemă va deveni şi mai importantă. În următorii câțiva ani, va fi evident că omenirea va deveni mai sensibiliǎ la comportamentul Israelului.

Încercând să fie la fel ca toți ceilalți şi presupunând beneficiile umanitǎţii în lumea materialǎ, fǎcând diferite invenţii şi descoperiri, nu vor ajuta Israelul. Acest lucru nu este ceea ce se așteaptă de la el. Subconştient, lumea așteaptă de la Israel conectarea la Sursa creaţiei și nu va schimba asta pentru nimic altceva.

De aceea, instinctiv, vor exista astfel de calcule, iar divergenţele dintre noi și toți pretinşii noștri prieteni cum ar fi Statele Unite ale Americii şi alţii, vor crește. Noi nu putem evita acest lucru, deoarece tocmai aceste state ne vor arǎta starea noastră necorectată. Trebuie să înțelegem că aceasta nu depinde deloc de ele, ci doar de noi, de modul în care ne vom îndeplini misiunea și ne vom urma direcția spirituală. Prin asta vom defini complet în modul cel mai rapid şi direct, atitudinea naţiunilor lumii faţǎ de Israel.

Prin urmare, în cazul în care relațiile noastre cu americanii se deterioreazǎ, este doar din cauza acţiunilor noastre. Dacă vom vedea că relațiile noastre se înrăutățesc în mod constant zi de zi, e nevoie să înțelegem că trebuie să ne corectǎm cât mai curând posibil. Lumea este intenționat construită în acest fel ca Israelul sǎ depindǎ de fiecare, tocmai pentru că, în realitate, toată lumea depinde de Israel pe plan intern.

Dacă Israelul va face ceea ce este necesar –corecţia internǎ -, atunci lumea îl va lǎsa în pace. Dar dacă nu ne îndeplinim obligațiile, dar continuăm să fim implicaţi în activitatea altcuiva, atunci toata lumea va pune presiune pe noi: Creatorul de Sus și lumea de jos.

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de cabala 9/9/12, Shamati 46

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed