În Reteaua Conectării Reciproce

Intrebare: Este destul de dificil de a introduce formula „Iubeste-ti prietenul ca pe tine insuti” în teoriile existente și de a o explica în limbaj științific.

Raspuns: De ce? Spune, dacă nu ne referim la criza actuală, care ne distrage de la continuarea dezvoltarii, în cazul în care am fi continuat să dezvoltam comerțul internațional și economia, am fi ajuns la sistemul complet interconectat integral. Într-un loc producem ceva, într-un alt loc consumam, un lucru este conectat la altul-tot pământul este încurcată în rețeaua de diverse conexiuni reciproce.

În acest caz, cum aș putea prezice sau planifica ceva, și, în general, face ceva cu succes? Să presupunem că suntem doi oameni de afaceri și dorim să semnăm un contract. Putem să-l compunem, dacă nu luăm în considerare întreaga rețea de conexiuni internaționale?

Intrebare: Daca am o retea structurată si am stabilit  legile sale de dezvoltare, pot anticipa această evoluție. Aici apar contracte și orice altceva doriți.

Răspuns: Nu, pentru că încă mai depinde de milioane de oameni ca tine, dacă veti coopera toti unul cu celalalt. Stai ca într-o retea!

Apoi, legile integrale, care sunt complet diferite, funcționează, iar noi nu le putem controla. Noi nu le putem controla. Mintea noastra egoista ne permite să lucram numai între noi, e singura cale: al treilea individ este inutil. Noi nu putem înțelege sistemul integral, deoarece este un sistem analogic în cazul în care totul este conectat reciproc, iar noi nu putem lucra în aceste tipuri de sisteme.

Se pare că, daca semnez un contract cu tine, nu știu cât de mult va fi pus în aplicare, deoarece, în același timp toti ceilalti vor semna, de asemenea, contractele lor, și toată lumea va deveni antagonică. Deci, ce ar trebui făcut?

Numai dacă ne ridicăm deasupra intereselor noastre personale catre un interes comun și începem să il simtim ca fiind personal (imaginați-vă ce nivel trebuie să atingem), numai atunci putem lucra împreună ca niște furnici în societatea lor. Ele operează pe instinct pur, forța generală le direcționează.

Dacă vom ajunge cu intelectul nostru la acest tip de societate, ar fi ideal!

Dintr-un program TV: „Lumea Integrala: Formula de societate Integrala” 7/1/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: