În reţeaua sistemului spiritual

Întrebare: Nivelurile diferitelor calităţi, cum pot să se multiplice între ele: cinci niveluri ale sufletului individual şi cinci niveluri ale lumii spirituale?

Răspuns: Ele nu se multiplică, ci, mai degrabă, ele pătrund în mod reciproc una în cealaltă. Fiecare nivel are 10 părţi, iar fiecare dintre ele are, de asemenea, 10 părţi şi aşa mai departe, la infinit.

Cinci Sefirot formează un Partzuf, cinci Partzufim formează o lume şi sunt cinci lumi în total. Aşa că avem cinci Sefirot, înmulţit cu cinci Partzufim și înmulţit cu cinci lumi, adică 125 nivele de bază.

Cu toate acestea, atunci când trecem prin ele, noi includem, de asemenea, multe alte sub-niveluri, care sunt formate în interiorul nostru. Totuşi, noi nu le luăm în considerare, deoarece ele sunt în compania acţiunilor noastre. Nu putem să luăm în considerare miliarde de diferite dorinţe mici, care există în noi, la nivelele inanimat, vegetativ şi animat şi, astfel, în cele mai mici nuanţe în relaţiile dintre noi.

Noi suntem într-un sistem integral şi, atunci când o persoană face chiar şi o mişcare mică, ea influenţează întregul sistem. Ai tras de ceva, cum un păianjen trage o şuviţă şi, astfel, întreaga pânza este imediat activată. La fel este şi aici.

Din lecţia de Cabala în limba rusă 4/15/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: