In rezonanta sentimentelor

Întrebare: Prin diseminarea mesajului de unitate în lume, aducem forța Luminii. Care este cel mai bun mod de a conduce Lumina la o persoană? Cum am putea s-o simțim?

Răspuns: Lumina curge de la dorință la dorință. Cuvintele nu sunt atât de eficiente, deoarece acestea sunt ceva exterior. Prin cuvinte, atingem un om cu mecanism rigid al percepţiei standard: El a fost obişnuit cu opinii diferite; poate rezista din cauza mândriei sale; el nu este de acord cu tine, din cauza sentimentelor sale, indiferent de beneficiile pe care le-ar putea obţine .

Indiferent de ceea ce vom încerca să transmitem oamenilor, este de dorit să le îmbrăcăm într-un număr cât mai mic posibil de straturi. Şi limbajul este un fel de îmbrăcăminte foarte „densă”. Până la urmă, cuvintele trebuie să treacă prin mintea persoanei, constrânsă de prea mulţi factori.

Cel mai bun mod de a trimite mesajul nostru este cel emotional, împartașind sentimentul destinatarului, îmbibat cu entuziasmul său, pentru că dorinţa nu gândește, ci simte. Noi trebuie să tragem împreună dorinţa noastră cu dorinta sa, să rezonăm cu sentimentele sale, şi atunci vei radia asupra persoanei ceea ce vrei. Şi dorinţa ta conţine Lumina care reformează.

Dacă trimiteţi un mesaj prin intermediul sistemului raţional, acesta rămâne exterior şi greu de digerat. Aceasta este o cale sigură spre eşec. Oamenii, de obicei, nu sunt inspirați de fructele rațiunii. Există o mulţime de oameni inteligenţi în lume: Azi, m-ai convins de ceva, iar mâine voi putea să te conving eu.

Pe de altă parte, răspunsul emoţional este stocat ca „înregistrare” (Reshimo) şi, chiar şi după zece ani, o persoană poate reveni la el. Chiar şi un gând aleatoriu este de ajuns, iar ea își va aminti scena, situaţia pe care a experimentat-o cândva. Cunoaşterea şi gândurile devin uitate, dar sentimentele rămân întotdeauna.

Este foarte important: Indiferent cărui public ne putem adresa, chiar incluzând oameni de stiința, ar trebui să purtăm sentimentul care ar produce un răspuns. Ne întoarcem la dorintă, la nevoile umane şi încercăm să dăm un răspuns la ceea ce îi lipseşte, să dăm o soluţie la problemele sale, sau cel puţin o speranţă pentru o soluţie.

Acest lucru necesită discuții la mese rotunde, ateliere de lucru şi activităţi de colaborare, care transferă un sentiment frumos, ca și cum invităm oamenii să aibă un moment bun: „S-o facem, şi vă va înveseli. Veţi vedea că nu totul este rău în viaţă, că are și o altă parte. ”

Este ca un drog pe care Cabalistii îl numesc „elixirul vieţii”. Nu intoxică, nu deconectează de la realitate, dar ajută pe cineva s-o depăşească şi aceasta este diferenţa față de adevăratele droguri. Datorită emoţiilor pozitive şi inspiraţiei, oamenii încep să aprecieze unitatea şi să continue pe cale.

Acelaşi lucru se aplică la copii, chiar şi la cei mici. Ei trebuie să ştie că dacă se joacă împreună frumos, vor primi un premiu. Unitatea nu trezește sentimentele lor pozitive încă, şi de aceea le dăm bomboane sau cadouri, pentru care ar trebui să se lipească împreună. Ei vor fi de zece ori mai prietenoși unii cu alții în anticiparea premiului, iar apoi obiceiul devine o a doua natură. Până la urmă, ei au invatat deja să se joace mai multe jocuri împreună şi au adoptat deja o formă comună. Apropo, adulţii urmează acelaşi drum: Ei vin cu familiile lor, au un timp bun şi își zâmbesc unii altora; acestea sunt „bomboanele” lor, care îi ajută să se obişnuiască să acţioneze împreună. Între timp, ştirile unității „se traduc” în inimile lor.

O atitudine bună vindeca multe răni. 90% dintre relele din vieţile noastre pot fi vindecate doar de o atitudine bună, fără a mai adăuga nimic dincolo de acest lucru. Arată-ți compasiunea pentru o persoană, și-i vei reduce durerea la jumătate. Arată-i că îţi pasă de ea, şi-i vei lua și jumatatea rămasă din durere. Aceasta este psihologia noastră, pentru că împreună suntem într-un sistem comun. Acesta este motivul pentru care o astfel de atitudine va provoca cu siguranţă un răspuns. Oferă un cadou unei persoane, şi se va uita la tine diferit. Nu are nici o alegere în acest sens.

Asta este ceea ce avem nevoie să explicăm şi să demonstrăm oamenilor până când aceștia ajung la relaţii bune ei înșiși, așa cum copii mici sunt atrași de dulciuri. Până la urmă, dorinţa noastră cere plăcere, deci lasă o persoană să se bucure de plăcerea acestor acţiuni care-o conduc la scop. Chiar dacă ea încă nu ştie despre acest lucru, dar tu ştii.

Vrei să conduci întreaga lume la Creator. Tratezi oamenii cu dragoste şi înţelegere. Uneori ai nevoie de fermitate, dar, în general, acţionezi uşor, şi va funcționa garantat.

Din partea a 4-a a Lectiei zilnice de Cabala, 07/08/12, „Introducere la Cartea Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: