În sistemul general de suflete

Tora, Deuteronomul 12:21: De va fi departe de tine locul pe care l-a ales Domnul Dumnezeul tău, ca să-Şi pună numele asupra lui, atunci să junghii din vitele tale mari şi mărunte pe care ţi le-a dat Domnul Dumnezeul tău, după cum ţi-am poruncit eu, şi să mănânci în locuinţele tale, după dorinţa sufletului tău.

În cazul în care cineva traieste departe de Ierusalim, iar în trecut, cei care trăiau la 100-200 de kilometri de oraș erau considerati la o mare distanță, el nu trebuie să călătorească acolo pentru a plăti zeciuiala la templul din Ierusalim sau să doneze un miel, pentru că ar putea face asta la reprezentanții locali (Cohens, preoţii) ai locului unde trăieste. Și ei, la rândul lor, il duc la Ierusalim.

La acel moment, totul a fost foarte bine organizat la nivel local: servicii, educație, dezvoltare și școli. Toată lumea a trebuit să învețe să îndeplinească anumite obligații față de societate, să plătească impozite, iar toate acestea au fost înregistrate de către funcționarii publici – leviți și preoti.

Prin urmare, nu a fost necesar să se meargă la Ierusalim pentru a oferi ceva la trezoreria statului. Totul era disponibil pe plan local.

Din punct de vedere spiritual, suntem cu toții în sistemul general și prin centrul său de putere, Lumina Superioară este revelata și dispersata în întregul sistem. Cu toate acestea, omul nu trebuie să fie în centrul acestui sistem, nu este exact locul lui. Locul lui este acolo unde este el și de unde poate să fie corect conectat la sistemul pe care-l înconjoară, în scopul de a crea o conexiune integrală cu el.

Întrebare: Ce înseamnă „în porțile tale”?

Raspuns: Porţi inseamna aceste conditii, in conformitate cu care vă conectați cu un sistem comun: Tu il influenţezi și el te influenţează pe tine; îi dai totul, astfel încât acesta să funcționeze corect și el vă furnizează tot ce este necesar să exişti în el. Porțile sunt puterea conexiunii interne la sistemul comun al sufletelor, în scopul de a organiza un suflet comun – Adam.

Din emisiunea de pe KabTV  „Secretele Carţii Eterne” 7/6/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: