În Spatele Dublului Ecran

Întrebare: Nu este suficient ca doar să știu că totul vine catre mine de la Creator. La urma urmei, într-un astfel de caz, m-as putea bucura de această „imagine”, fără să pun întrebări. Pe de altă parte, dacă am o întrebare,  depășesc toate obstacolele, deoarece caut un răspuns.

Raspuns: Asta-i corect. Omul trebuie să se analizeze în mod constant.

Baal HaSulam scrie despre asta în articolul, „Tăinuirea Si Dezvelirea Feței Creatorului”: Cineva se roagă pentru a depasi necazurile, face acte de caritate, dar nu primeste nici un fel de răspuns…

Omul observa că nu are succes in nimic. Cu toate acestea, este în continuare conectat la Creator, deoarece altfel nu s-ar ruga la El și nu ar face acte de caritate.

Și tocmai atunci când se oprește din rugaciune , obtine răspunsul. De cate ori crede în Providenta si face fapte bune, norocul se întoarce de la el și cade fără milă.

O persoană poate încerca să mearga numai pe calea cea dreaptă, și sa vada rezultate opuse. Această stare se numește ” dubla ascundere.”

Și atunci când neagă și începe să faca fapte rele, obtine un mare succes și se simte foarte ușurat. Persoana nu va găsi hrană în maniere adecvate.

Omul poate avansa în moduri necinstite ajungand să fie în jurul valorii de criminal de succes. Apoi, mediul înconjurător pare ca fiind sărac, prost, lipsit.

Când Providenta aranjează lucrurile în acest mod pentru o persoană, se numeste”tăinuire în tainuire.”

Cu toate acestea, persoana înțelege acest lucru și este conștienta de ceea ce se întâmplă. Deci, după toate sondarile și încercările, omul, el însuși, determină în mod clar și precis, in care tăinuire se află față de Creator: dacă este vorba de o tăinuire unică sau o tăinuire dublă.

Trebuie să facem aceasta in fiecare minut și în fiecare situație. Este posibil. Baal HaSulam ne dă instrucțiuni clare cu privire la modul de a ajunge la starea reală, pentru a conexiune reală cu Creatorul.

Când Providenta aranjează lucrurile în acest mod pentru o persoană, se numeste”tăinuire în tainuire.” Acest lucru se datorează faptului că atunci persoana cedeaza sub propria apasare și nu poate continua să consolideze convingerea că durerile au venit de la Creator pentru un motiv ascuns. În cele din urmă, eșuează, devine eretic, și spune că Creatorul nu vegheaza deloc asupra creatiilor Sale.

Acest lucru nu este chiar ascundere dubla, deoarece Creatorul este total absent din imaginea lumii.

Și tot ceea ce transpare, transpare din soartă și din natura oarbă. Creatorul nu este văzut nici măcar din spate.

De aceea, in momentul în care ma trezesc,  încep imediat sa ma verific pe mine precum și starea in care sunt. În mod evident,o persoana poate sa spuna binecuvântări sau să cânte un cântec, dar, per ansamblu, binecuvântările nu ar trebui sa fie cele compuse de alte persoane, ci cele proprii.

Astfel, am înțeles treptat că, în cele din urmă, totul depinde de influența mediului înconjurător. Apoi, am descoperit că trebuie să mă prezint mediului înconjurător, deoarece acesta este ceea ce ma trage înainte, prin tainuirea dubla și tainuirea unică, spre revelarea Creatorului. Numai auto-prezentarea în fața grupului îmi aduce Lumina care Reformeaza.

Din partea 4 Lectia zilnica de Cabala 10/3/12, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: