În unitate și conexiune

Concepte care în percepția noastră sunt opuse, în Lumea Infinită există simplu, în unitate și conexiune. (Baal HaSulam, „Studiul celor 10 Sfirot”, Part. 1, „Privire interioară – Histaclut Pnimit”.

Întrebare: Ce înseamnă că lucruri opuse sunt unite? Poți să-mi dai un exemplu din natură?

Răspuns: Einstein a dat exemplul dimensiunilor apărute deasupra timpului și spațiului. De exemplu, bunicul și cel mai îndepărtat descendent al său se întâlnesc peste sute de ani. Amândoi există simultan dar, în ceea ce privește înțelegerea noastră, acest fapt este experimentat ca trecut, prezent și viitor.

Întrebare: Asta înseamnă că dinozaurii s-ar putea învârti prin jurul nostru și noi pur și simplu să nu îi vedem?

Răspuns: Dinozaurii nu se învârt pe undeva; ei se învârt în tine (ca și înainte, apropo!). Nu există nimic în afara noastră. Noi proiectăm tot ceea ce percepem astfel încât pare să fie în afara noastră și asta este numită „lumea noastră”. O simțim numai în interiorul nostru. Noi nu percepem ceea ce este în afara noastră. Este ca și cum am fi conectați la niște electrozi, iar noi ne imaginăm că suntem undeva, că vorbim cu cineva și îi vedem pe ceilalți ca pe un ecran.

Se ridică astfel întrebarea: toate acestea par doar să existe sau există cu adevărat? Nu putem spune, fiindcă nu simțim nimic în afara noastră. De aceea, omul nu poate pretinde obiectiv că există ceva – el percepe totdeauna subiectiv.

Tot ceea ce revelăm și studiem, inclusiv Cabala, este pur subiectiv. Nu obținem niciodată imaginea absolută. Ea va fi revelată numai după corectarea generală, când toți vom fi uniți și micii noștri senzori privați (Reșimot) vor fi uniți într-un singur senzor comun, micile noastre dorințe private vor fi unite într-o singură dorință comună, care va duce la percepția absolută, la eterna Lumină albă. Atunci vom fi capabili să vorbim despre ceea ce există cu adevărat. Starea aceasta este numită Gmar Tikun – Corectarea Finală.

Totul se raportează la noi; nu există nicio problemă referitoare la Creator, fiindcă proprietățile Lui includ totul. Noi vom fi capabili să obținem aceeași stare când dorințele noastre vor fi complet integrate, incluzându-le în sine și pe toate celelalte opuse. Starea aceasta este considerată a fi de iubire a aproapelui ca pe tine însuți.

Cu alte cuvinte, când accept cu iubire tot ceea ce există într-un alt om – toate calitățile lui neplăcute, toate stările și gândurile lui – ca fiind ale mele, ca fiind cele mai prețioase, atunci voi include dorințele tuturor oamenilor din lume și voi fi capabil să fiu obiectiv, fiindcă toate antagonismele din mine vor fi unite.

Întrebare: Pot să spun că amândouă, iubirea și ura, vor exista în mine în același timp?

Răspuns: Desigur. Una nu o va anihila pe cealaltă, fiindcă ele doar se vor susține una pe cealaltă, astfel încât să simt între ele acuitatea obținerii (dobândirii). În acest fel lucrează.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 8/04/18

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: