Înaintea bățului

276.04Când cineva se corectează în mod conștient și își pune automat viața spirituală deasupra nivelului corpului, nu are nevoie de lovituri sau suferințe fizice. Aleargă spre poartă, înaintea bățului care-l duce spre fericire. Dar dacă nu lucrează la corectare, atunci se mișcă sub loviturile acestui băț. Aceasta este singura cale.

Dacă este necesar, această viață îi este luată. Data viitoare sufletul se va îmbrăca într-un corp și va exista din nou. Ni se oferă șansă după șansă pentru că natura este obligată să-și aducă toate părțile în armonie. Aceasta este legea ei generală, legea echilibrului universal.

Întrebare: Este întrebată o persoană dacă vrea sau nu?

Răspuns: O persoană nu este întrebată nimic! Ce înțelege cineva în această viață?

Comentariu: Atunci nu este atât de clar. Pe de o parte, o persoană are libertatea de a alege cum să se dezvolte în raport cu natura, spre obiectiv sau împotriva acesteia. Pe de altă parte, nu este întrebat nimic.

Răspunsul meu: Existam intr-un sistem de natura statica, vegetativa si animata. Ni se arată dezechilibrul dintre noi, astfel încât, la atingerea echilibrului, ajungem la un nivel mai înalt – fiind asemănători Creatorului.

Cât de incongruenți suntem cu natura generală globală și armonia care ne lipsește între noi se dezvăluie treptat. Dacă depășim acest lucru cu ajutorul Cabalei, ne ridicăm la nivelul următor. Dacă nu biruim, natura totuși ne împinge înainte cu suferință și ne obligă să dezvăluim metoda de corectare.

Nu ne putem corecta decât prin metoda Cabalei pentru că aceasta este singura modalitate de a atrage lumina superioară către noi înșine, singura modalitate de a ajunge în contact cu Creatorul, cu forța superioară care ne corectează egoismul.

KabTV “Prim-Plan. Acord de Parteneriat” 4/7/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed