Înălțându-ne deasupra vieții animalice

051Întrebare: Ce simbolizează Arborele Vieții?

Răspuns: Arborele Vieții este forța și scopul la care trebuie să ajungem. Începem sa înțelegem anume cu ajutorul șarpelui.

Există mulți copaci în Grădina Edenului. Poți merge acolo și mânca orice vrei. Aceasta înseamnă că există o parte a lumii noastre în care existați în mod normal. Și există o calitate atât de egoistă, încât, atunci când este declanșată, nu vă permite să trăiți în pace și trebuie să începeți să urcați de la ea către lumea superioară.

Această calitate egoistă nu este trezită pur și simplu din senin, ci ca rezultat al muncii șarpelui asupra ta. El te face să gusti fructul Arborelui Cunoașterii binelui și răului.

Apoi începeți să simțiți că trebuie să vă ridicați deasupra vieții voastre animalice, deoarece Grădina Edenului este un loc pentru animale, pentru îngeri.

Iar scopul creației este să te ridice mai sus. Prin urmare, ai nevoie de acest șarpe, de această uriașă dorință egoistă, care te va trezi și îți va oferi ocazia să te ridici. Trebuie să gustați fructele din Arborele Cunoașterii binelui și răului. Între cunoașterea binelui și a răului te ridici pe tine însuți, absorbi atât binele cât și răul și devii o persoană reală, asemănătoare Creatorului.

KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: