Inaltati un pod deasupra propriului vostru Egoism

Intrebare: Daca Creatorul imi aduce suferinta, atunci cum ma pot apropia de El?

Raspuns: Creatorul ne trimite suferinta in mod deliberat, pentru a face sa va fie mai usor sa va ridicati deasupra egoului vostru, in interiorul caruia simtiti suferinta. Indata ce urcati dincolo de propriul egoism, veti fi capabili sa dezvoltati o atitudine diferita fata de ceilalti oameni: una care nu se bazeaza pe receptie, ci pe daruire.

Atunci veti incepe sa-l simtiti pe Creator si o lume ce nu functioneaza cu scopul de a primi si de a va umple egoul, ci care se bazeaza pe daruire si implinirea dorintei de a darui. Asta este, veti fi capabili sa dobinditi senzatia celei de a doua dimensiuni a realitatii.

Natura in care noi existam, se divide in doua parti. Jumatatea noastra consta in tendinta de a asimila realitatea in interiorul nostru. Dar cind eu percep si primesc impresii ale realitatii in care ma aflu, nu pot percepe mai mult decit realitatea acestei lumi. In contrast, a doua jumatate este orientata spre o natura aflata in opozitie cu a noastra: daruire fara nici un raspuns de conectare cu mine. Prin intermediul stiintei Cabalei, avem oportunitatea de a dobindi aceasta a doua natura aditionala si sa incepem sa simtim cea de a doua parte a vietii.

Totusi, prin ascensiunea deasupra egoului vostru, deasupra a ceea ce simtiti in vointa de a primi, voi deja lucrati in vointa de a darui singuri. Rezulta ca puteti exista in doua forme si in consecinta simtiti doua dimensuni. Dupa asta, puteti deja intelege de ce Creatorul ne este tainuit.

Din lectura din “Sala Kabbalah L’Am” in 12/14/10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: