Încă o dată despre sensul vieții

Întrebare: Mulți oameni cred că valoarea și sensul vieții sunt în familie și nu au nevoie de niciun Creator. Viața este foarte dificilă acum. Prin urmare, cel care învinge toate problemele din familie, va fi cel care atinge sensul vieții?

Răspuns: Nu pot fi de acord cu asta. Cum poate fi sensul vieții într-un lucru care se termină? Înseamnă că și sensul se termină.

Desigur, familia este importantă. Este important să vă împliniți în faptul că aveți o casă și copii. Cu toate acestea, acestea sunt condițiile necesare pentru o creștere suplimentară din ea și nu numai pentru a rămâne în coconul tău, în cuibul tău. Ce rost are asta ?! Să aștepți până când ești transportat mai întâi de acolo ?! Cred că acesta nu este răspunsul la întrebarea despre sensul vieții.

Întrebare: De ce sensul vieții nu poate fi în viața însăși? Până la urmă, vedem din natură că așa sunt organizate toate comunitățile: păsări, pești și furnici. Cum diferă oamenii? De ce să suferim mai mult decât animalele?

Răspuns: Dacă sensul vieții pentru mine există doar la nivelul păsărilor și peștilor și eu sunt același animal ca și ei, atunci nu există nimic altceva. Atunci trăiesc această viață atat cât trăiesc și de acolo se termină totul.

Cu toate acestea, dacă acest lucru nu mă satisface și apare o întrebare cu privire la adevăratul sens al vieții, atunci trebuie să caut un răspuns la ea. Pentru aceasta, am nevoie de o metodă care să dezvăluie acest sens. Și aceasta este în înțelepciunea Kabbalei.

Sau oamenii apelează la religie, se angajează în tot felul de tehnici de calmare. Dar asta este treaba lor. Totul se reduce la noroc.

Din emisiunea KabTV  „Fundamentele Cabalei”, 17/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed