Încearcă să trăiești în suflet, nu în trup

626O scrisoare către tine:

Prietenul meu apropiat, un evreu, a murit și pentru prima dată m-am regăsit într-un cimitir evreiesc. Familia sa a decis să-l îngroape conform legii evreiești. Primul șoc pentru mine a fost că a fost îngropat a doua zi dimineață. De ce se grăbeau atât de mult? Nimeni nu a avut cu adevărat timp să-și ia rămas bun de la el.

De asemenea, această rupere de haine în cimitir, pentru ce? Și faptul că aruncă corpul în pământ fără un sicriu, doar înfășurat într-o cârpă și îngropatl. Aceste obiceiuri mi se par oarecum inumane, nu au căldura unui rămas bun, totul se întâmplă repede, fără dragoste. De ce? La urma urmei, evreii sunt atât de orientați spre familie și aici vedem doar răceală.

Răspunsul meu: În primul rând, faptul că cineva este îngropat nu într-un sicriu, ci în pământ este firesc. După cum este scris: „Din țărână ești și în țărână te vei întoarce”. Și nu este nimic mai aproape de corpul nostru animal care să fie deja mort decât pământul. Este necesar să se permită unui corp să se descompună în mod normal în acest mediu. Pentru a dispărea. Și totul pentru a se descompune complet.

Trebuie să te transformi în pământ, astfel încât să nu rămână absolut nimic din tine. Asta în primul rând.

În al doilea rând, morții trebuie îngropați cât mai repede posibil. Faptul că a spus că s-a făcut a doua zi deja nu este un obicei evreiesc. Este obligatoriu să îngropi corpul în aceeași zi, în aceeași seară. Dacă, de exemplu, o persoană a murit în mod neașteptat, indiferent cum, la 8, la 10 seara, ar trebui să fie înmormântat până la miezul nopții. Cât mai repede posibil.

Întrebare: De ce o asemenea grabă? Nici măcar nu există timp pentru a-și lua rămas bun de la morți?

Răspuns: Nu este nevoie să ne luăm la revedere de la el și să-l vedem! Nu! Corpul nu trebuie atins. Viața a ieșit din corp, corpul este deja considerat de neatins. Este impur.

Întrebare: Dar despre ruperea hainelor?

Răspuns: Este un semn de doliu să rupi hainele.

Întrebare: Puteți explica de ce, din punctul de vedere al Cabala?

Răspuns: Hainele sunt numite „Levuș“ – este forma exterioară a sufletului. De când persoana iubită ne-a părăsit, o parte din sufletul nostru a mers cu ea.

Întrebare: De ce scrie că aici este răceală, nu există căldură, nu există respect pentru corp?

Răspuns: De ce? Dimpotrivă, acesta este respect pentru corp, dar într-un mod pe care el nu îl înțelege.

Nu este vorba despre tratarea unui cadavru ca pe cineva care trăiește, ci despre ceea ce trebuie făcut pentru un cadavru; trebuie să împlinești totul. Aceasta este atitudinea noastră față de morți. În plus, acest lucru se face în așa fel încât orice persoană care și-a pierdut viața să fie egală cu toate celelalte. Nu este îngropat în haine bogate, nu într-un sicriu de aur. Nimic de genul asta!

Și mai mult, fac cât mai mult posibil, astfel încât corpul să putrezească cât mai repede, să se desprindă de cojile sale.

Comentariu: Aici îmi amintesc de Faraon …

Răspunsul meu: Dimpotrivă. Este chiar invers.

Comentariu: Da. De asemenea, ați fost în subsolurile Schitului [Muzeul Schitului de Stat, St Petersburg]. Există mumii acolo și poți chiar distinge trăsăturile feței. Au reușit să le păstreze atât de bine. Adică umanitatea are o atitudine complet diferită.

Răspunsul meu: Una opusă.

Întrebare: De ce?

Răspuns: Este, aș spune, un imn al egoismului.

Întrebare: Un imn al egoismului, da. Despre asta am vrut să vorbesc. Este acesta un imn al egoismului pentru a îngropa în acest mod, cu onoruri?

Răspuns: Desigur! Adică este etern, este perfect, continuă să existe. Îi vom îngropa slujitorii, caii și toate celelalte. Îi vom găti niște feluri de mâncare și așa mai departe.

Iar evreii, dimpotrivă, au chiar obiceiul de a pune var în pământ cu trupul, astfel încât trupul să se descompună mai repede.

Întrebare: Înseamnă că ar trebui să se transforme în pământ cât mai repede posibil?

Răspuns: Da. Să ne desprindem de lumea noastră cea mai de jos, cea mai proastă. Adică, înfășurați-l într-o cârpă, într-o cârpă albă simplă, nimic mai mult, puneți-l în pământ și îngropați-l.

Comentariu: Lumea nu a acceptat această tradiție veche de secole.

Răspunsul meu: Desigur. Pentru că este departe de egoism. Egoismul nu permite corpului să fie atât de nerespectat.

Comentariu: Adică trăim într-o lume care respectă corpul. Este chiar evident din scrisoarea în care scrie că nu există căldură, totul este foarte rece. Trebuie să ne luăm rămas bun de la corp.

Răspunsul meu: Și nu este nimic aici. Iată o coajă moartă care nu are valoare și ar trebui să putrezească cât mai repede posibil. Nu este necesar să-l privim în nici un fel. Tot ce a rămas a mers la rădăcina spirituală și există acolo.

Întrebare: Poți numi asta reîncarnare? Adică, cu cât corpul se descompune mai repede, cu atât sufletul se va întoarce mai repede pentru corectarea viitoare.

Răspuns: Desigur. Acest lucru este, de asemenea, luat în considerare, dar corpul nu are nimic de-a face cu acest lucru. Sufletul s-a desprins de trup și atât.

Comentariu: Dacă oamenii ar auzi când se citește Kaddish și ce spune. De fapt, nu scrie „Ce durere că a plecat! Cum ne-a putut părăsi! ” Ci spune: ”Îți mulțumesc Creatorule că ai luat acest corp”. Omul nu poate înțelege asta, desigur!

Răspunsul meu: Desigur. Cât de mare ești, Doamne, pentru că i-ai făcut asta celui drag. Fie ca marele tău nume să fie exaltat, Creatorule.

Comentariu: Ați putea explica acest lucru?

Răspunsul meu: Nu există încetarea vieții și nu există moarte. Este pur și simplu o tranziție în înțelegerea noastră de la o stare la alta. Deci, de ce ar trebui să suferim?

Când apa se transformă în abur și apoi aburul se condensează și cade sub formă de ploaie și, din nou, ciclul apei din natură, ar trebui să regretăm trecutul, prezentul și așa mai departe? Nu. Spunem doar: „Vă mulțumim pentru aceste transformări”.

Întrebare: Mă întreb, va veni asta în lume? Când vom începe să tratăm corpul în acest fel, se va numi avansare?

Răspuns: Desigur.

Întrebare: Ce sunt cele șapte zile numite „Shiva“?

Răspuns: Șapte zile de doliu și sunt concepte absolut cabalistice.

Întrebare: Stau acasă timp de șapte zile?

Răspuns: Da. Până când sufletul nu este complet separat de trup, nu părăsește complet corpul și nu rupe legătura cu acesta.

Întrebare: Durează șapte zile?

Răspuns: Șapte zile. Apoi 30 de zile. Apoi un an.

Întrebare: Putem încheia acest lucru cu o singură propoziție? Ceva despre trup și suflet.

Răspuns: Cred că cel mai bun lucru de spus este: încercați să trăiți în suflet, nu în trup.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Michael Laitman” din 30.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: