Încearcă și vezi singur

Întrebare: Omul se poate apropia de ceilalți numai dacă vede un beneficiu personal. Desigur, câștigul spiritual este și mai mare: dezvăluirea forței superioare sau intrarea într-un alt nivel al existenței. Poate să-l motiveze altceva?

Răspuns: Societatea îl poate ajuta, dirijându-l corect spre scop.

Întrebare: Poate că ar fi suficient să-i spunem că va avea o viață bună și că ar merita asta?

Răspuns: Nimeni nu va crede asta. Omul poate începe să simtă acest lucru în tipul potrivit de societate. Numai în acest mod ar fi capabil  să stabilească o relație bazată pe conexiune și fraternitate cu ceilalți, chiar până la iubire. Atunci ar putea începe cu adevărat să simtă noul nivel al existenței.

Comentariu: Sunt nedumerit de faptul că suntem dispuși să murim pentru o viață viitoare, dar nu să ne unim cu alții de dragul acestei vieți viitoare.

Răspunsul meu: Pentru că nu credem sau nu simțim că acest lucru este posibil. Nimeni nu oferă perspectiva că natura ne-a rezervat acest lucru.

Comentariu: Astăzi, toată lumea, de la politicieni la filosofi, vorbesc despre unificare și garanție reciprocă.

Răspunsul meu: Pur și simplu vorbesc, nimeni nu încearcă să demonstreze acest lucru.

Comentariu: Un lucru interesant este că nimeni nu a dovedit că există un Dumnezeu sau că mergem în cer, dar oamenii încă cred aceste lucruri.

Răspunsul meu: Este treaba lor ceea ce cred ei. Nu are rost să încercăm să le dovedim ceva, întrucât toată lumea merge împreună cu natura lor egoistă. Omul își construiește propria lume în conformitate cu asta și se confruntă cu diverse probleme. Dintr-o dată, știința Cabalei intră și spune: „Puteți rezolva această problemă ridicându-vă deasupra lumii pe care ați creat-o”.

Comentariu: Dar oamenii nu se îmbulzesc la asta.

Răspunsul meu: Nu ar trebui să crezi nimic! Încearcă și vezi singur! Doar așa funcționează.

Când încerci asta împreună cu prietenii din grup, începi să vezi că funcționează și că acesta este singurul mod în care vom putea exista în natură; mai întâi într-un mediu restrâns și apoi în medii din ce în ce mai mari. Vă influențați reciproc și efectuați acțiuni care evocă lumina superioară. Te schimbă și devii un alt om.

Din emisiunea de pe KabTV„Abilități de comunicare” din 16.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed