Începutul dezvoltării proprietății altruiste

232.07Întrebare: În spiritualitate, există conceptul de trei zile de absorbție a materialului seminal în uter. Ce înseamnă aceste trei etape?

Răspuns: Acestea nu sunt trei etape, ci trei forțe: dreapta, stânga și mijloc, care trebuie să se unească și să-și continue dezvoltarea.

Dezvoltarea intrauterină în lumea corporală durează 38 de săptămâni – aproximativ nouă luni. Aceasta corespunde celor nouă Sefirot prin care se dezvoltă embrionul. Dezvoltarea sa corporală are loc în același mod ca și dezvoltarea unui embrion spiritual.

Întrebare: În primele opt săptămâni, embrionul se numește „embrion” și apoi „făt”. În Cabala, se crede că formarea fetală are loc în decurs de 40 de zile. De ce?

Răspuns: În primele trei zile, materialul seminal se atașează de peretele uterin. Apoi urmează 40 de zile de dezvoltare inițială a fătului. Și atunci: trei luni plus trei luni plus trei luni de dezvoltare fetală.

Nu vom analiza fiecare etapă acum, deoarece acestea conțin niște parametri pe care nici măcar medicina noastră nu-i cunoaște.

Întrebare: Într-unul din articolele profesorului tău este scris că Creatorul plasează o formă în interiorul alteia—o formă altruistă începe sa se manifeste în interiorul formei noastre egoiste. Despre asta vorbim?

Răspuns: Da. În ebraică, aceasta se numește „ Tzor tzura betoch tzura “: în cadrul dorințelor egoiste care alcătuiesc natura noastră încep să se dezvolte dorințe altruiste, proprietăți de dăruire și iubire, capacitatea de a-i simți pe ceilalți.

Adică, concepția, germinarea, dezvoltarea este începutul dezvoltării unei proprietăți altruiste.

KabTV „Stări spirituale”, 06.08.21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: