Începutul diseminării Cabalei

219.01Întrebare: Ce te motivează să scrii o carte? Ai spus că ai publicat prima ta carte în 1983. De ce ai scris-o?

Răspuns: Pentru că am întâlnit mulți oameni care m-au întrebat: „Ce este Cabala?” În acei ani, majoritatea societății nu știa deloc nimic despre Cabala.

Prin urmare, am decis că oamenilor ar trebui să le fie prezentată având în vedere principalele dispoziții, conceptele de bază. Am numit această carte Principiile de bază ale Cabalei într-o relatare accesibilă. După părerea mea, a ieșit bine. Cel puțin, s-a răspândit foarte repede. Imediat, Ambasada americană a cumpărat 300 de exemplare din fiecare dintre primele trei cărți pe care le-am scris.

Mai aproape de anii 90, a devenit posibilă publicarea lor în Rusia – 50.000 de exemplare.

Întrebare: Există vreo legătură cu faptul că imediat după ce ai scris aceste cărți, au început să vină la tine mai mulți studenți?

Răspuns: Nu. Nu aveam mulți studenți în acel moment. Când a început perestroika în Uniunea Sovietică, oamenii au început să vină în Israel și să descopere Cabala. Deși au fost publicate cărți despre Cabala, procesul a fost lent.

Treptat, un grup de limbă rusă a fost organizat în paralel cu cel de limbă ebraică. O dată pe săptămână, predam acasă, unde se adunau 30 – 40 de persoane.

În plus, am condus un program de radio în limba rusă, iar acest lucru a atras și noii veniți în acei ani. Apoi am ținut prelegeri în Canada, în America, deși rareori mergeam acolo. În acea perioadă, nu era o astfel de nevoie, deoarece Cabala abia începuse să se răspândească. Totul a început mai aproape de anul 2000.

Întrebare: Cărțile pe care le-ai scris sunt traduse acum în multe limbi?

Răspuns: Da, pentru că am studenți în toate țările lumii. Sunt din Japonia, Oceania, Rusia, China, India, țările Europei, ca să nu mai vorbim de America de Sud și de Nord, pe care am traversat-o în sus și în jos, susținând prelegeri, susținând seminarii și congrese. Nu știu unde nu am studenți. Chiar și în Africa, există studenți obișnuiți.

Din emisiunea de pe KabTV „Întrebări despre cărțile cabalistice”, 22.10.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: