Încercări disperate de a-l descifra pe Rav

Întrebare: Dacă un cabalist trăieşte în două lumi, în cea fizică şi în cea spirituală, atunci cum sunt acestea împărţite in el? Influenţează fizicul deciziile şi comportamentul unui cabalist?

RăspunsÎn concordanţă cu experienţa mea, pot spune că este imposibil să înţelegi asta din exterior. O persoană nu vede pe nimeni înafară de ea. Ea vede întotdeauna totul prin ochii săi, prin creierul său, prin dorinţa sa de a primi, prin inima sa. Şi de aceea, nu vede niciodată cum este de fapt o altă persoană, ci mai degrabă face asta prin intermediul propriului său filtru.

Cu atât mai mult cu cât, atunci când se uită la Rav, persoana nu poate descifra unde sunt aici spiritualitatea şi corporalitatea. Nu ştie procentajul în care corporalitatea intră în spiritualitate în ceea ce îl priveşte pe Rav-ul său. Cel inferior nu poate face aceste calculaţii în legătură cu cel superior.

Să înţelegi este posibil doar dacă ai un sistem „judiciar” interior, identic cu cel care există în cel superior. Dar dacă nu ai acel sistem, atunci cum poţi judeca pe cineva? Deci asta este imposibil

Este imposibil să faci asta chiar şi cu propria persoană şi cu atât mai mult cu altcineva; aceasta este ceva complet necunoscut. Noi vedem doar imagini care sunt portretizate în interiorul nostru. De aceea este necesar să mergem cu credinţa dincolo de raţiune, în legătură cu fiecare persoană şi cu siguranţă şi în ceea ce-l priveşte pe Rav. În legătură cu Rav, există o relaţie la un nivel mult mai înalt, deoarece în acest caz, egoul nostru fabrică pentru noi tot felul de decizii, acţiuni şi gânduri care întotdeauna transformă totul în favoarea noastră şi ne face viaţa mai uşoară

De aceea, nu văd altă posibilitate decât a-l urma pe Rav cu ochii închişi şi de a face tot posibilul, precum este spus (Eclesiastul 9:10) “Indiferent de ceea ce ajunge mâna ta să facă (cât de lung eşti) cu puterea ta, atunci fă-o”. Şi la fel este cazul unui prieten, deoarece în acest mod privim prietenul ca fiind superior, ca un Rav.
Din prima parte a Lecţiei zilnice de Kabbalah 2/27/14, Subiectul lecţiei: “Profesorul”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed