Închide ochii şi stai conectat!

Întrebare: După ce am experimentat o imensă apropiere şi unitate cu prietenii la congres, cum putem evita să ne scufundăm în rutina obişnuită şi să rămânem în aceaşi intenţie exaltată, către cale şi prieteni?

Răspuns: Trebuie să închizi ochii şi să stai conectat!

1. Mai întâi, trebuie să luaţi parte împreună la lecţii, seminarii şi la cât mai multe evenimente posibile. Nu vă puteţi descurca fără asta.

2. În al doilea rând, nu te încrede în mintea ta! Am văzut nişte studenţi foarte inteligenţi, care au o abordare analitică foarte bună şi care totuşi nu sunt capabili să se analizeze şi să se cerceteze pe ei înşişi, iar asta este o problemă. Chiar dacă se supun unei analize critice, ei tot nu pot să analizeze acel criticism. Astfel, ei avansează mai degrabă în direcţia raţiunii şi nu în cea a devotamentului şi a sacrificiului de sine. Iar fără asta, omul este scufundat în forţele egoiste, impure (Klipa) şi nu în dăruire şi forţe spirituale.

Asta este exact de ce ar trebui să se teamă cineva, de a o lua pe calea raţiunii în loc de cea a devotamentului altruist al sufletului. Am vazut deja mulţi prieteni care au părăsit drumul şi încă mulţi alţii o vor mai face. Scopul va fi obţinut numai de aceia care sunt devotaţi acestuia cu tot sufletul lor şi sunt dispuşi să mearga mai departe, cu ochii închişi.

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 8/21/12Scrierile lui  Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: