Închiderea criminalilor este inutilă

294.2De la un vizualizator: Laitman spune că nu este nevoie să distrugem răul, dar ce atunci – să lăsăm Hitlerii și alții asemănători să înflorească? Astăzi, există atât de mult rău în jur, toate idealurile sunt distruse, lumea este condusă de criminali, doar răul este în jur. Cum ar trebui să abordăm asta? Lasă-l să răspundă!

Răspunsul meu: Trebuie să îl corectăm, nu să îl combatem.

Întrebare: Nu este o luptă pentru a corecta răul?

Răspuns: Nu, nu este o luptă. A corecta nu înseamnă să-l distrugi.

Comentariu: Ai spus că răul rămâne, trebuie să rămână și să nu fie distrus în timp ce binele este construit lângă el.

Răspunsul meu: Deasupra.

Întrebare: Acest lucru nu este clar pentru o persoană. Cum așa?! Când sunt atât de mulți ucigași și tot felul de „Hitleri”, după cum spune el.

Răspuns: Refaceți totul. Nimic în lume nu poate fi distrus — nici bun, nici rău. Trebuie doar să reconstruim totul.

Întrebare: Acest lucru nu este clar pentru oameni. Să spunem că văd răul. Care sunt acțiunile mele? Văd răul, evident, cel mai rău lucru posibil. Tu spui: Nu-l distruge. Ce ar trebui să fac? Cum ar trebui să fac față?

Răspuns: Vine de la Creator. Nu există “Nimeni altcineva în afară de el.” El este singura sursă a tot ceea ce se întâmplă.

Cum îmi pot imagina că răul se transformă în bine? Aceasta este o problemă. Dar asta trebuie explicat. De ce există tot mai mult rău în lume? Pentru că nu îl corectăm. Încercăm să-l distrugem punând oamenii în închisoare și ucigându-i pentru a eradica răul!

Nu ar trebui să facem nimic de felul acesta! În niciun caz nu se poate face acest lucru. Doar întoarceți-l la bine.

Întrebare: Dar criminalii sunt puși în închisoare, nu?

Răspuns: Închisoarea este, de asemenea, greșită. Izolați-i, dar nu-i puneți acolo să stea. Așa cum se spune în Tora. Trebuie să le creezi astfel de orașe în care să trăiască normal și să-și asigure singuri traiul.

Întrebare: Te rog să-mi spui, ce înseamnă corectarea lor?

Răspuns: Aceștia ar trebui să primească o astfel de doză de educație, încât să se consume în ei înșiși pentru ceea ce au făcut, să-și dea seama cine sunt, ce, de ce. Și să se transforme în cei mai buni corectori și educatori.

Imaginează-ți, având această abilitate practică și acest trecut sub centura ta! După ce au parcurs totul corect și au absorbit educația corectă — cât de mult bine ar putea face ei!

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 30.11.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: