Închizând cercul

Ce am atins la Congresul European? În primul rând, am creat între noi o anumită înţelegere reciprocă. Ne-am unit într-un singur grup european. Nu este important că limba şi, în parte, mentalităţile, ne deosebesc. Este Babilonul, precum în urmă cu 3800 ani, când s-a dezintegrat în mai multe părţi. Astăzi, suntem în acelaşi Babilon şi ne-am reunit din nou, dar nu pentru a continua suferinţa babiloniană.

Mai degrabă este în scopul de a ne uni, în conformitate cu metoda dezvăluită lumii, atunci. Ca şi cum noi am închide cercul, ne-am întoarce în aceeaşi stare. Nu este important că, în loc de 3 milioane de Babilonieni, astăzi suntem şapte miliarde. Este vorba, simplu, de o nouă diviziune a sufletului general, astfel încât, pentru fiecare dintre noi, va fi mai uşor de a corecta mica sa particulă. Dar, în esenţă, noi reprezentăm partea Babilonului pregătită pentru această corecţie. Ansamblul Kli-ului general (vasul sau dorinţa) este, în special, „crema” care se ridica la partea superioară şi trebuie să fie adunată şi unită, apoi corectarea întregii lumi va avea loc.

Eu cred că am atins, aici, o bună înţelegere reciprocă, iar acum, avem mult de muncă: să realizăm misiunea noastră.

Veţi vedea cum, fiecare dintre voi, va fi foarte căutat, cum fiecare dintre voi poate deveni un profesor, un educator. Oamenii se vor agăţa de voi, deoarece nu înţeleg situaţia în care se găsesc şi, în special, metoda corecţiei pe care o descoperă brusc: „Cum putem să se unim? Cum putem să ne aşezăm în cerc? Despre ce vorbim? Cum putem interacţiona? Cum putem descoperi contactul între noi?”

Aici ne referim la mici detalii pe care le simţim în interior deoarece le trăim, în timp ce a explica asta cuiva, într-o manieră ştiinţifică şi sistematică, este dificil şi foarte complex. Toată lumea înţelege că, dacă o persoană simte ceva în interiorul său, este un lucru, dar, când începe să transmită asta altcuiva şi o altă persoană, care nu înţelege sau nu simte materialul, o repetă doar într-un mod mecanic, atunci asta este complet altceva.

Astfel, fiecare dintre voi va fi foarte solicitat. Începeţi să participaţi la educaţia integrală şi virtuală şi veţi vedea cum oamenii vor fi atraşi de voi. Fiecare dintre voi va valoara greutatea lui în aur.

Creatorul se va întoarce la noi numai atunci decât atunci când vom fi un punct de trecere spre lumea exterioară şi nu altfel. Aceasta este scris în toate cărţile de Cabala. Este modul în care natura este creată: printr-un sistem deschis, complet de diseminare. Şi dacă, prin noi, va exista un canal deschis spre lumea exterioară, atunci prin el, Lumina Superioară va trece şi va străluci în lume.

Ea nu se va opri în niciun loc, nu va face decât să circule şi să se dezvăluie. Dacă nu îl vom restrânge, ci vom face un canal deschis, Lumina va circula prin noi.

 

Congresul European din Germania, 24.03.2013, Lecţia 6

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: