Increderea spirituală este increderea in daruire

Intrebare: De unde ar trebui sa vina increderea mea pentru ziua de maine: societate sau Creator?

Răspuns:  Increderea vine si este revelata doar in conexiunea dintre oameni. Increderea materiala este  exprimata in societatea materiala, in timp ce certitudinea spirituala este  revelata in societatea spirituala.

Increderea spirituala nu inseamna ca eu nu am nevoie de nimic. Are un alt fel de inteles : Sunt sigur ca nu imi va lipsi forta  de daruire pentru ceilalti si pentru Creator.

Increderea mea nu este indreptata asupra persoanei mele, ci asupra scopului scopului. Sunt sigur ca oamenii din jurul meu ma vor sustine in aceasta  prin principiul garantiei reciproce. Si ce altfel de incredere am nevoie de la ei daca eu sunt in lumea spirituala? Pe de alta parte, in aceasta lume vreau sa fiu increzator ca niciodata nu voi avea o lipsa a satisfacerii egoiste.

Intrebare: Totusi, nu ma pot doar restrictiona pentru incredere spirituală. Nu îmi trebuie și incredere la nivel material?

Răspuns: In timp ce esti in acesta lume, tu trebuie sa te ingrijesti de nevoile necesare vietii. In timp ce esti parte in societate,  trebuie sa ai grija de ea. Indiferent cat de ridicat este gradul spiritual al societatii, atata timp cat lumea materiala nu a disparut din perceptia oamenilor, ei trebuie sa se ingrijeasca de ceea ce au nevoie astazi si maine. Ei au nevoie de bunuri si produse, depozite si asa mai departe.

Oricum,vei face asta prin comanda unei legi diferinte. Cand urci in sus nivelele spirituale tu tot trebuie sa iti asiguri pentru tine insuti necesarul in sensul material pentru ca tu inca nu ai corectate Kelim-urile in care tu nu poti face calculele,  “ inimii tale de piatra”

De aceea este important sa te imparti intre increderea materiala si spirituala. In corporalitate mie imi pasa de mine insumi, de rudele mele si de toata umanitatea. Dar certitudineaq spirituala se situeaza mai sus: Este certitudinea faptului ca noi suntem capabili sa daruim la fel de mult ca in fiecare moment al vietii noastre.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala 3/3/11 despre certitudine

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: