Îndepărtând miturile legate de Cabala, partea 13

De ce a fost ascuns adevărul atâtea secole ?

Întrebare: Care este adevăratul înţeles al faptului că Tora a fost ascunsă în toţi aceşti ani ? De ce nu a fost învăţat fiecare om să o înţeleagă în mod corect, în sensul spiritual ?

Răspuns: Poporul Israel a fost trimis în exil în mod deliberat. Cabaliştilor le-a fost clar faptul că exilul a avut loc chiar înainte de distrugerea Templului, pentru pierderea senzaţiei Creatorului şi căderea în întuneric.

Este scris în Talmud că Rabbi Akiva rădea pe ruinele Templului pentru că era fericit că se apropia corectarea finală. Distrugerea a avut loc datorită faptului că poporul Israel a trebuit să meargă în exil şi să se conecteze la sufletul naţiunilor lumii.

În timp ce erau în exil, printre alte naţiunii, evreii şi-au transmis baza lor, genele lor informaţionale. A avut loc o penetrare reciprocă în dorinţele fiecăruia, prin care toate umanitatea a devenit pregătită să studieze Cabala şi cu ajutorul ei să se apropie de revelarea Creatorului.

De fapt, fiecare om trebuie să îl reveleze pe Creator, aşa cum este scris : „Cu toţi mă vor cunoaşte, de la cel mai mic la cel mai mare dintre ei”, „Casa mea se va numi casă de rugăciune pentru toate naţiunile, iar toate naţiunile din lume se vor strânge în ea”.

Întrebare: Atunci de ce a fost ascunsă înţelepciunea Cabala ?

Răspuns: Cabala a fost ascunsă pentru că poporul Israel a trebuit să-şi amestece dorinţele cu dorinţele oamenilor din lume. Iar pentru asta, au trebuit să meargă în exil, într-o stare în care nu aveau deloc conexiune cu spiritualitatea.

În loc de realizarea spirituală, evreii au primit o religie (iudaismul) şi celelalte naţiunii au avut religiile lor. În acest fel, evreii au devenit mai apropiaţi de alte naţiuni şi au fost în stare să se amestece printre ei.

Din programul de radio Israelian 103 FM din 28.02.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed