Îndeplinind planul spiritual

Întrebare: De ce regele Sihon care simbolizează egoismul declară război Israelului? Nu simte el că va muri?

Răspuns: Ce altceva poate face? Știm că atunci când dorințele egoiste sunt revelate în noi, ele se ciocnesc și luptă cu noi, și nu putem face mai nimic.

Ego-ul ne conduce: o parte din noi o conduce către moarte iar o parte o conduce către victorie. Planul creației este inclus în interiorul nostru, egoul având grijă că el să fie dezvăluit și adus la viață. Planul creației este procesat de către ego.

Este că atunci când vezi că Avraam trebuie să-l ucidă pe Isaac. Este greu de înțeles asta din perspectivă corporală, dar în spiritualitate trebuie să ucid acea dorință pentru că această este calea ce trebuie urmată și nu se poate face nimic altceva. Noi percepem tragic astfel de acțiuni în lumea noastră, în timp ce în spiritualitate totul este diferit, deoarece luarea deciziilor se află la un cu totul alt nivel.

Aici planul încorporat în tine este predestinat așa că nu există loc de sentimente. Ești doar martorul acestui complot cosmic ce acționează în ține.

Întrebare: Se simte o persoană fericită atunci când se aproprie de moartea spirituală?

Răspuns: Da, este fericită pentru că ete parte a acțiunii spirituale îndeplinite de ea. Nu te gândești la ce se va întâmplă cu tine în clipă următoare. Nu există nici un astfel de lucru în lumea spirituală, la fel cum nu există nici un sentiment al morții. Există doar sentimentul îndeplinirii planului, și acesta este cel mai sublim lucru.

Este bucuria ideii, bucuria existenței, bucuria revelarii forței superioare, bucuria că nu a mai rămas nimic din sinele meu egoist.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele cărţii eterne” din 01.07.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: