Individualitatea care nu contrazice egalitatea

600.02Întrebare: În blogul dvs., ați scris: „Nu suntem capabili să tolerăm egalitatea, să o măsurăm. Ea nu există deloc pentru noi. Înțelegem ce înseamnă să fii deasupra sau sub alții, dar acolo unde începe egalitatea, pierdem senzația. Prin urmare, echilibrul este dat de sus, ca linie de mijloc, și vine împreună cu revelarea unei forțe superioare”. Ce înseamnă aceasta?

Răspuns: Nu există nimic mai contrar naturii noastre decât egalitatea, deoarece individualitatea fiecărei persoane este ștearsă. Asta nu poate fi tolerat.

Există oameni care se obișnuiesc și se bucură de egalitate, cum ar fi, de exemplu, soldații din armată. Dar, în același timp, trebuie să existe încă un anumit obiectiv legat de educaţie. Soldații din armată sunt doar soldați. Ei trebuie să-și îndeplinească funcția mecanică și, în acest sens, se îndreaptă către un scop comun pentru ei.

Dacă vorbim despre dezvoltarea societății, despre cum să avansăm către un ideal, atunci nu ne putem asigura că toți oamenii vor fi absolut egali. Nu vom face din toată lumea un soldat pentru că atunci societatea ar îngheța pur și simplu și nu se va dezvolta.

Prin urmare, trebuie să le oferim oamenilor posibilitatea de a-și arăta individualitatea, astfel încât fiecare să aibă șanse egale să se dezvolte independent și să ofere totul societății.

Din emisiunea de pe  KabTV “ Stări Spirituale” 29.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: