Indrazneste sa fii mai departe impins usor

Intrebare: De ce schimbarile in mai bine sunt insotite de suferinta?

Raspuns: Suferinta este orice senzatie care ma scoate din starea prezenta spre urmatoarea. Sa presupunem ca chiar in acest moment sunt in stadiu comfortabil. Daca materia si esenta mea este sa ma bucur si toate dorintele mele sunt implinite, atunci nu am nici o sansa sa merg mai departe. Doar senzatia de lipsa ma impinge inspre sursa implinirii. Cand vreau sa beau, vin mai aproape de sticla. Cand vreau sa dorm, merg inspre pat si asa mai departe. Daca nu am nici o dorinta, inseamna ca nu exista nici o miscare sau dezvoltare.

Deci ce fel de suferinta trebuie sa simt pentru a avansa? Pentru o persoana descurcareata sau energica, o foarte mica cantitate de suferinta ii este suficienta pentru a o impinge mai departe pentru a rezolva problema. Lenesii vor suferi mai departe, dar va fi greu pentru ei sa plece de unde se afla. Nebunii simt durerea, dar nu inteleg de unde vine si de ce. Ei stau si plang, dar nu se pot misca de unde sunt.

Suferimta apare de asemenea in forme diferite. De exemplu, o pozitie incomfortabila ma face sa stau diferit, ceea ce este de asemenea un fel de a suferi. „Suferinta” este absenta totala, absoluta a comfortului. Suferinta – inseamnand o dorinta goala in plus – nu este trezita in persoana, deci ea nu se va misca sau dezvolta.

Forta Superioara ne-a creat absolut opusi ei astfel incat vom dori treptat sa ii devenim egali. Este imposibil pana cand simtim ca suntem opusi acestei forte in vreun fel. Ne miscam intotdeauna doar in relatie cu Creatorul, doar in relatie cu aceasta forta. Nu conteaza ce facem sau simtim in viata, la sfarsit simtim doar atitudinea noastra fata de Creator sau opozitia fata de El.

Daca doar realizam asta si ramanem constant atenti, atunci vom inainta cu pasi mici fara opriri, intotdeauna fiind inspirati si experimentand o aventura placuta. Trebuie doar sa intelegem ca totul in interior este trezit de catre Creator. In fiecare secunda, constant, nu conteaza ceea ce simt, trebuie sa conectez totul la El. Asta ma va impinge mai departe spre El fara incetare si nu va mai fi nevoie de nimic altceva!

La sfarsit intreaga mea viata va fi miscarea corecta spre scopul perfect, etern, spre unitatea care exista cu adevarat. Sa fim prosti sau lenesi; De fapt, in mod deliberat am fost creati in acest fel. Fiecare din noi „fierbem” pe interior propria problema care in mod deliberat a fost creata de Creator, pentru a o rezolva impreuna.

Daca cream mediul potrivit sau societatea in jurul nostru care sa ne tina impreuna, atunci in fiecare secunda ne vom simti comfortabil in doze mici, suficient cat sa ne faca sa avansam.
Din Lectia din Moscova 1/16/11, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: