Inevitabilitatea realizării gândului naturii

933Întrebare: În ce moment al istoriei și-au pierdut evreii simțul spiritualității?

Răspuns: Cred că l-au avut până în secolul al XVIII-lea. Apoi l-au pierdut complet. Doar câțiva știau despre asta, iar restul nu. Baal Shem Tov a încercat să-l reînvie, dar numai în măsura în care a funcționat. Apoi, mai aproape de vremea noastră, spiritualitatea a dispărut complet din simțirile lor.

Întrebare: Locuiți într-o țară pentru care evreii au luptat mult timp și din care au fost alungați. Se poate trezi sentimentul de spiritualitate din trecut în cei care locuiesc acum aici?

Răspuns: Va trebui să se trezească! Nu contează în ce fel, dar până la urmă tot se vor trezi.

Nu vorbesc despre ce se va întâmpla de acum până în momentul în care se trezesc. Poate că vor trece decenii în care va trebui să treacă prin tot felul de metamorfoze, dar trebuie să se reunească în același mod ca în trecut – ca un om cu o singură inimă în stare de garanţie reciprocă, nu numai ei, ci toți oamenii din lume care simt aceeași nevoie și înțeleg că este necesar.

Toți acești oameni împreună vor deveni creierul, mintea umanității, care va conduce pe toți ceilalți și va începe să-i modeleze, să-i revigoreze și să-i lumineze spre garanția universală, până când vor ajunge la „Iubeşte-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Oamenii sunt totuşi obligați să ajungă la asta, altfel nu vor ajunge la asemănarea cu natura și se vor îndrepta ei înșiși către distrugere.

Legea va fi totuşi respectată, iar gândul Forței Superioare va trebui să fie realizat; nu există nici o îndoială cu privire la aceasta.

Din KabTV „Am primit un apel. Ce să aștepți de la evrei?” 1/21/12

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: