Influența Cabalei în est

Intrebare: Ce influent are intelepciune Cabalei in Orientul Mijlociu si tarile estice indepartate?

Raspuns: Intelepciunea Cabalei are o influenta directa prin iudaism, chiar si crestinism si in mod special prin islamul care pana nu demult era influentat de forta interna a intetelepciunii Cabalei, numita sufism.

Sufismul este intelepciunea Cabalei islamica. Vorbeste, de asemenea, despre cum trebuie sa ne unim, sa ne iubim si sa gandim in felul acesta. Am intalnit multi sufisti in lume, iar ei au aceleasi pareri. Dar acum, in natiunile musulamane, sufitii nu sunt tinuti la rang de cinste si sunt obligati sa se ascunda in tarile vestice.

Intelepciunea Cabalei a pus bazele credintelor din tarile estice indepartate in aceeasi forma in care ele au existat si in care exista partial si astazi. Dar au trecut prin schimbari majore de atunci.

Din moment ce nu sunt dovezi istorice clare sau principii fundamentale, este spus ca Avraam si-a dat copiilor (a avut multe concubine, asa cum aveau toti oamenii faimosi si bogati ai vremii) cunostintele sale (Intelepciunea Cabalei) in forma in care puteau sa o inteleaga si sa o cuprinda. Este spus ca Avraam a transmis informatia catre copiii lui in forma de “cadouri”, asta insemnand putere spirituala, de care sa se foloseasca in viitor in asa fel  incat sa isi lumineze calea si sa si-o identifice. Prin aceste asa numite “cadouri” liderii credintelor si religiilor din est au fost conectati cu Avraam.

Toate credintele si religiile, cu exceptia celor primitive, incep cu Avraam.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 29.05.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: