Influențarea dezvoltării sufletului

Intrebare: Tora vorbeste despre interdictia ghicitului  … Intelepciunea Cabala prezice viitorul?

Raspuns: Ghicitorii doar ne ruineaza viata. Omul nu trebuie sa se gandeasca la viitor si sa puna intrebari despre intretinerea corpului sau perisabil. Trebuie sa obtinem sufletul. Unde este sufletul nostru? Este necesar sa-l descoperim si sa-l dezvoltam, sa ne conectam cu el si sa traim in el, nu in corp.

Intrebare: In Tora este spus ca este necesar sa omorâm, sa ardem, sa executam sau sa spanzuram ghicitorii. Care este explicatia acestui lucru? Care sunt aceste patru tipuri de moarte conform Torei?

Raspuns: Despre ceea ce vorbeste Tora este complet irelevant fata de lumea noastra. Cand vorbeste despre cele patru tipuri de moarte, nu se refera la corpul fizic, ci la suflet si cum este distrus de om. El este singurul care ii poate face rau.

Nimeni altcineva nu are abilitatea de a ajunge si sa influenteze sufletul uman. O influenta pozitiva asupra lui este exprimata in inaltarea la nivelul Creatorului. O influenta negativa este coborarea prin cele patru faze care sunt simbolizate prin strangulare, lovirea cu pietre, decapitare si ardere. Insă, aceste patru tipuri de pedepse ale sufletului sunt in cazul in care o persoana isi neglijeaza dezvoltarea.

Intrebare: Ce inseamna folosirea acestor morti in ceea ce priveste prezicerea viitorului?

Raspuns: O predictie a mortii simbolizeaza ca trebuie sa repar o caracteristica in interiorul meu, de care scap din interiorul meu. Este o corectie interioara si nimic mai mult de atat.

Intrebare: Omul trebuie sa-si corecteze propriul suflet. Isi “arde” in acest mod dorintele necorectate?

Raspuns: Nimeni nu poate sa atinga sufletul unei persoane in afara de ea insasi. Daca intra profund in dezvoltarea sa spirituala, poate sa-si influenteze sufletul in orice directie, fie intr-o directie rea, fie intr-o directie buna.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 1/1/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: