Inima mea este incuiata și este cineva care bate din afara

Întrebare: Când realitatea corporală devineo realitate spirituală pentru o persoana?

Răspuns: Aceasta se întâmplă atunci când ea se poate raporta la ceilalți ca la ea însași, atunci când granița dintre cele două este ștearsa.

De fapt, nici nu putem spune că obținem atributul de a darui, cu toate că această tranziție este descrisa în acest fel. Noi nu putem dobândi de fapt, noi atribute. Esența noastră, precum hardware-ul computerului, rămâne neschimbata.

Ideea este în ce măsură il „iau” pe celălalt ca și cum as fi eu. Actionez mai presus de ego-ul meu in creștere, deoarece altfel nu ar fi o apropiere naturala între mine și celălalt, la fel ca într-un cuplu sau între parteneri care se ingrijoreaza unul pentru altul datorita unor interese comune sau al interdependenței. Acesta este motivul pentru care rezistența ego-ului ar trebui să construiască în sus și mai presus, prin care inca-l aduc pe altul  mai aproape de mine, până când devine de fapt pentru mine ca mine insumi în acord cu principiile „nu face altora ceea ce nu-ti place” și „iubeste-ti prietenul ca pe tine însuți.”

Asta nu înseamnă că ies din mine insumi. Mai precis, „înghit” atributele celuilalt, care par externe pentru mine. Apoi, toată lumea este a mea.

Întrebare: Problema este că atunci când mă uit la grupul meu de zece, nu vreau să-l „înghit” ….

Răspuns: Va veni, iar atunci vei simti ca prietenii sunt cei mai apropiati oameni de tine și că nimeni nu este mai aproape decât ei. Chiar și rudele tale, chiar si familia ta vor parea mult mai îndepărtati decât prietenii. La urma urmei, prietenii sunt aproape de sufletul tau, iar familia este mai aproape de corpul tau. Familia este ca un contract pe care trebuie să-l păstram, iar garanția reciprocă dintre prieteni este foarte dinamica, in co

Repet, în cele din urmă, nu vei iesi in afara, dar vei permite, de fapt tuturor prietenilor sa intre in tine.

Întrebare: Cum pot accelera acest proces? Având în vedere că se întoarce și mă lovește din nou si din nou ….

Răspuns: Corect, viitorul bate la ușa ta, și tu nu-i deschizi și, astfel, simti durere. Trebuie să deschizi ușa în avans, înainte sa fi bătut, deoarece altfel e prea târziu.

Se spune în „Cântarea Cântărilor”: „Deschide-mi ușa, iubito”. Dar iubita lui nu este gata, ea nu vrea să-si primească iubitul, și ușa ei este incuiată. Atunci când deschide, iubitul este deja plecat, și se ascunde: „L-am căutat, dar nu l-am găsit, l-am strigat, dar nu mi-a răspuns.”

Deci, trebuie să-ti deschizi ușa în avans, sa deschizi Creatorului, împreună cu prietenii.

Din partea a  4a a Lectiei zilnice de Cabala 03/06/13, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed