Inima Omului, intre doua Pasiuni

Intrebare: Inca de la inceputul crizei, multe persoane accepta ceea ce spune Kabbalah; ei sint de acord ca trebuie sa ne unim si ca egoismul este de vina. Dar ei intreaba, de asemena: „Atunci ce trebuie mai exact sa facem?” Doar nu putem sa-i facem pe toti sa stea sa studieze Zoharul?

Raspuns: In mod clar, nu putem sa-i determinam pe toti sa stea sa studieze Kabbalah, daca nu-si doresc acest lucru. Dar ei trebuie sa invete lucrurile elementare pe care le explica Baal HaSulam in scrierile sale, chiar daca intr-o forma prescurtata si accesibila: despre societate, conexiune integrala, nevoia de unitate si o atitudine diferita fata unii fata de altii. Asta ar trebui sa fie suficient ca sa atraga asupra noastra, forta de dezvoltare.

Este asemanator cu modul in care facem o carte pentru copii, folosind un limbaj pe care ei sa-l inteleaga si poze colorate. Dar asta ii educa si ii dezvolta. In ceea ce priveste un adult, trebuie sa-i dam o carte diferita, apropiata de nivelul lui de dezvoltare. Daca articolele lui Baal HaSulam sint adaptate si scurtate, ele pot atinge mintea si inima unei persoane.

Daca, totusi, oamenii intreaba imediat ce sa faca din punct de vedere fizic, atunci raspunsul este: „Nu faceti nimic!” Daca incepem sa actionam fizic, vom ruina metoda. Inainte de orice altceva, schimbati-va sabloanul gindirii, si asta va rezolva totul! „Totul este clarificat in gindire” si este imposibil sa incepeti ceva cu vreo actiune.

Singurele actiuni pe care le facem sint indreptate spre circulatia Kabbalah si sprijinirea unitatii noastre interne. Nici o alta actiune nu e necesara. Orice masa sau congres, sint oportunitati de a ne conecta. Totul e directionat de aici. Daca am putea reusi fara ele, nu ar fi necesara nici o actiune. Toate actiunile au loc in interior, in inima persoanei. Trebuie sa transformam inima.

Articolele lui Baal HaSulam trebuie pur si simplu sa devina „comori nationale” si toata lumea trebuie sa inteleaga, sa discute si sa se familiarizeze cu ele. Si in timp ce umanitatea va trece prin incercarile ce stau in fata noastra, veti vedea cum fiecare se va uni cu celalalt.

Omul se va gasi in mijloc. Pe de o parte, Creatorul il va presa extern si intern prin intensificarea crizelor. Pe de alta parte, umanitatea va avea intelepciunea Kabbalah intr-o forma simpla, corespunzator cu stadiul sau curent si omul va incepe sa se schimbe. Se va gasi intre aceste doua influente: pe de o parte suferinta si pe de alta parte metoda Kabbalah, Lumina.

Din a 4-a parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 12/29/10, „Intelepciunea Kabbalah si Filozofia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: