Inimi nestandardizate

243.03Ce înseamnă că fiecare trebuie să-și pregătească inima pentru conexiune? Pe vremuri, casele erau construite nu din cărămizi netede, ci din pietre de formă arbitrară. Erau doar puțin cioplite pentru a putea fi puse împreună și așa se ridicau pereții casei.

Așa ne frecăm inimile pentru a le șlefui și a le face potrivite pentru atingerea unui singur scop: conexiunea și avansarea pe calea spirituală. Fiecare se adaptează la prieten pentru a construi o casă comună, un vas spiritual comun.

Prin urmare, trebuie să ne cioplim inimile. Fiecare verifică cât de mult este capabil să se conecteze cu ceilalți: ce îi stă în cale, ce este de prisos și ce lipsește. Prin această muncă personală asupra noastră, putem ajunge la frecare chiar și între inimile de piatră. Toată lumea își încălzește inimile.

Dacă înțelegem că suntem obligați să facem acest lucru conform scopului creației, atunci fiecare își ajustează propria piatră pentru a o adapta la alţii. El nu se mai privește doar pe sine, ci se evaluează în ceea ce privește disponibilitatea de a se conecta. Unde și cât de mult trebuie să mă cioplesc este verificat doar în ceea ce privește conexiunea cu ceilalți, pentru a intra în contact cu ei.

Prin urmare, nu este nevoie să încercați să faceți pe toată lumea complet dreptunghiulară. Trebuie doar să ne potrivim. Fiecare să aibă o formă curbată, iar dacă celălalt are curbura potrivită, atunci ne potrivim.

De aceea putem începe să lucrăm împreună din prima secundă. Principalul lucru nu este să verifici cât de drept este un prieten (ca o cărămidă standard), ci cât de mult se potrivește cu mine și eu cu el. Dacă ne putem adapta unii cu alții, atunci avem ocazia să construim împreună un sistem în interiorul nostru pentru revelarea Creatorului, un templu, o casă a sfințeniei, pentru revelarea calității dăruirii dintre noi.

Nu știu dinainte care ar trebui să fie calitățile mele. Nu sunt în stare să-mi aleg calitățile și forma; mai degrabă mediul este cel care determină ce formă trebuie să iau pentru a deveni integrat cu prietenii.

Este ca în zidăria antică în care trebuie să pui o piatră sub alta pentru a ridica un zid, așa trebuie să lucrăm asupra inimii noastre. Nicio inimă nu vrea să fie tăiată într-o formă dreptunghiulară plată, eliminând tot ce nu se potrivește cu cealaltă.

Pentru a realiza blocuri standard care se folosesc astăzi în construcții, este necesar să zdrobiți complet materialul natural pentru a modela forma dorită din aceste firimituri. Dar în spiritualitate, este imposibil. Am dori să facem asta altora conform egoismului nostru, dar nu funcționează.

În adevărata dezvoltare spirituală, este necesar să lăsăm pe fiecare să se dezvolte în felul său, iar apoi se va dezvolta în forma sa optimă. Celălalt va rămâne într-un mod potrivit pentru el. Este necesar doar să eliminăm forța de rezistență dintre noi și atunci vom dezvălui forma de conexiune pe care Creatorul și-a dorit să o aibă între noi. Este forma de conexiune revelată între noi, care este numită Creatorul.

Altfel, nu vom dezvălui nimic în afară de născociri ale minții noastre cu care este imposibil să construim vreo clădire. Acesta este motivul pentru care vedem că tot ceea ce au construit oamenii este distrus: atât structura familiei, cât și societatea spirituală.

Prin urmare, trebuie doar să știm cum să ne conectăm inimile.

Lecţia zilnică de Cabala 2/21/23, „Pregătirea pentru deschiderea inimii la Congres”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed