Inițiativa HaTovim (Cei buni): Unitate între noi

Săptămâna trecută a luat startul în Israel o nouă mișcare numită HaTovim, Cei buni, sponsorizată de Kabbalah La’am. Această mișcare are o pagină de Facebook și un call center în Israel.

Întrebare: Azi dimineață, împreună cu prietenul meu, am mers în Afula să păzim o grădiniță, conform instrucțiunilor Celor buni. Este acest act unul care împlinește garanția reciprocă?

Răspuns: Desigur! De fapt acestea sunt acțiunile pe care ar trebui să le îndeplinim cu toții, fiecare individ de dragul altora și al poporului lui Israel.

Prin astfel de acțiuni ne apropiem tot mai mult și ne îngrijim unii de alții în garanție reciprocă, unitate și conexiune între noi. În acest fel noi chemăm forța bună care, cu siguranță, va neutraliza toate forțele rele. Și atunci nici un om din lume nu se va mai ridica împotriva altuia.

Întrebare: Ce s-ar întâmpla, teoretic vorbind, dacă toți cetățenii israelieni s-ar alătura mișcării HaTovim?

Răspuns: Întreaga lume ar trăi în pace, frumusețe și bunătate. Acest lucru ne-a fost promis de Tora și de înțelepciunea Cabalei.

Întrebare:  Încă din prima zi, sute de voluntari s-au alăturat acestei mișcări și zeci de grădinițe au apelat la Cei buni, cerând ca voluntarii să le apere grădinițele și să restaureze sentimentul de siguranță al părinților.

Răspuns: Chiar dacă aceste acțiuni nu vor fi îndeplinite de prea mulți indivizi (conform surselor nu mai mulți de 600.000), ele vor avea totuși un efect considerabil, lumea va deveni un paradis.

Problema este că nu avem suficienți voluntari pentru a păzi toate grădinițele pentru că oamenii trebuie să meargă la lucru. Prin urmare îi invităm pe toți cei care pot să doneze câteva ore pe zi să se alăture acestei inițiative.

Întrebare: Numărul de telefon al centrului este 1-700-509-209 (Israel), dar cel mai simplu mod este să mergeți pe pagina de Facebook HaTovim, să vă înscrieți și veți fi contactați.

Răspuns: Aceste acțiuni, deși îndeplinite la presiunea suferințelor, fricii, problemelor, ne vor ajuta enorm și ne vor apropia unul de celălalt. Așadar, să începem să ne unim tot mai mult! Unitatea și conexiunea dintre noi este războiul împotriva Intifadei.

Întrebare: Așa cum este scris, „Toți cei din neamul lui Israel sunt responsabili unul pentru celălalt.” Aceasta înseamnă că, atunci când suntem împreună, avem parte doar de bine. Procesul care a început în această dimineață ne inspiră speranță.

Răspuns: Totul depinde doar de noi! Te alături Celor buni astăzi și gata! Este suficient să participi la astfel de activități cum sunt cele de protejare a bebelușilor și copiilor mici. Ce poate fi mai bine?

Prin aceasta creezi deja relații bune între oameni – părinți, educatori, între toți membrii națiunii israeliene. Este un exemplu minunat, cald și bun pentru fiecare dintre noi. Haideți să începem!

Mergeți deci la pagina HaTovim – הטובים (Good Ones) Facebook, acolo există două opțiuni, fie să cereți, fie să oferiți ajutor. Dacă sunteți educatori sau părinți cu copii la grădiniță și nu aveți bani sau resurse comunale pentru a angaja un paznic, ne sunați și noi vă vom trimite voluntari pentru paza grădiniței.

Dacă doriți să ajutați și aveți câteva ore libere pe zi, în timpul pauzei de la lucru sau pe drumul spre servici, avem mare nevoie de voi. Înregistrați-vă pe site sau sunați la 1-700-509-209 și veți fi puși în legătură cu aceia care au nevoie de ajutorul vostru.

Nu va puteți descurca singuri – ci doar împreună cu ceilalți! Dacă fiecare dintre noi va găsi punctul națiunii lui Israel în interiorul său, punctul de bunătate, atunci vom fi capabili să conectăm toate forțele bune și să scăpăm de tot răul din lume.
Din programul de radio israelian 103FM 10/18/15

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed