Înlocuirea contactelor tactile

Întrebare: În timpul pandemiei, am devenit cu toții participanți la experimentul de a trăi în izolare tactilă. Cum va afecta dezvoltarea ulterioară a omenirii această eliminare a comunicării fizice ca principal mod de interacțiune cu alte persoane?

Răspuns: Intrăm într-o stare în care nu comunicăm cu adevărat fizic. Ce se întâmplă dacă sunt la metrou sau plin de viață într-o mulțime? În practică, există foarte puțin contact între noi. Toate contactele se întâmplă prin intermediul computerelor.

Prin urmare, nu cred că pandemia va face ceva pentru a apropia oamenii. Este imposibil să desfășurăm un experiment care să compare ceea ce a fost cu ceea ce va fi sau cu ceea ce este acum pentru că suntem în condiții diferite.

Cum se organizează de obicei un experiment? Există anumite condiții, există și altele și, studiindu-le, îngheți anumite condiții ale unei stări și le compari cu altele.

Totuși, aici nu putem compara ce este și ce a fost și cu atât mai mult cu ceea ce va fi. Nu am terminat încă acest proces. Prin urmare, toate concluziile noastre sunt foarte vagi și incerte.

Dacă mă întrebați din perspectiva mea de cabalist, vă pot spune că oamenii simt cu adevărat că sunt acum în contact mai mult decât înainte. Ați putea întreba: „Cum se poate așa ceva, dacă sunt în carantină în casele lor?” Ei experimentează aceleași stări și astfel senzorial, devin mai aproape unul de celălalt și se pot înțelege mai bine.

Întrebare: Crezi că ecranul computerului, prin care comunicăm, ar putea deveni o problemă pentru noi în viitor?

Răspuns: Ne putem întâlni acum și în câteva minute vei vedea că nu avem despre ce să vorbim. Ce putem să ne spunem, ceva prin care tu. Nu ai trecut și la fel, eu nu am trecut? Suntem  cu toții în aceleași condiții și nu poate fi nimic altceva de spus.

Întrebare: Aceasta înseamnă că acum intrăm într-o nouă etapă de dezvoltare în care corpul nu mai joacă niciun rol în comunicare?

Răspuns: Mutarea corpului dintr-un loc în altul a încetat de mult să mai joace orice rol. Mă urc într-un avion și zbor undeva, dar rămân în contact cu colegii, familia, prietenii. Lucrurile au început să funcționeze în mod diferit de mult timp. Internetul a făcut pe toată lumea egală.

Din emisiunea de pe KabTV „Abilități de comunicare” din 30.10.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed