Înregistrarea programului spiritual

526Cartea Zohar, VaYetse, articolul 13: Regele Solomon și-a stabilit cartea despre șapte Havalim [Hevel înseamnă „aburi de respirație”, precum și „vanitate”, „inutilitate”] pe care se află lumea. Aceștia sunt stâlpii și marginile care formează existența lumii și de aceea sunt numite Havalim.

Cele șapte Sefirot, cele șapte părți, cele șapte dorințe ale sufletului, transformându-se din egoiste în altruiste, devin stâlpii pe care stă lumea spirituală.

Deoarece corpul nu poate exista fără Hevel, lumea există doar pe Havalim [pluralul lui Hevel]. Există șapte dintre acestea, după cum este scris, „Hevel Havalim [vanitatea deșertăciunilor] spune Kohelet; Hevel Havalim, totul este Hevel [deșertăciune ””, astfel șapte Havalim.

Comentariu: Dar cuvântul Hevel se repetă doar de cinci și nu de șapte ori.

Răspunsul meu: Nu.  Cuvântul „Havalim” este la plural. Fiecare dintre acestea înseamnă două. Așa spune Cartea Zohar. Este scris Hevel Havalim (vanitatea deșertăciunilor). „Havalim” înseamnă două.

Întrebare: Este ca o enigmă matematică. De ce este totul ascuns atât de mult?

Răspuns: Nu, nu este ascuns; doar că există părți duble care trebuie tratate în acest fel. La urma urmei, tot ceea ce este scris inițial în Cartea Zohar sau în Tora este o înregistrare pur mecanică și foarte exactă a tuturor stărilor noastre consecutive, prin cauză și consecință, o mișcare pas cu pas pe care trebuie să o parcurgem, unul după altul. Acesta este de obicei modul în care este scris un program.

Îmi amintesc când am început să studiez cibernetica, prima dată am fost foarte surprins de modul în care erau scrise programele. Înregistrezi o mișcare după alta, așa cum ar trebui să se întâmple într-un computer.

Astfel, aceasta este o înregistrare a muncii sufletului nostru, adică a centrului nostru interior de calcul, care înțelege doar un singur lucru: plăcere sau suferință, plus sau minus, și diferența dintre ele în raport cu saturația sa completă, starea perfectă care este stabilită înainte.

Tora, din cuvântul „Hora’ah” (instrucțiune) este un program conform căruia lucrăm la fiecare nivel, linie cu linie, literă cu literă. Prin urmare, nu puteți schimba literele și cuvintele din acesta. Acesta este un text consecvent, deoarece ne spune cum mergem din lumea noastră prin toate cele 125 de grade până la starea noastră completă, finală și perfectă.

Prin urmare, atunci când începeți să citiți, cuvintele, semnificația lor, forma lor singulară sau plurală, forma lor masculină sau feminină, combinațiile de litere și așa mai departe devin importante.

La urma urmei, toate acestea au o semnificație în program. Există tot felul de elemente în litere. Ordinea literelor indică tranziția pe care trebuie să o faci de la starea ta curentă. Fiecare literă este un simbol, un bloc, o matrice a stării tale particulare.

Să presupunem că într-un moment îmi pot explica starea cu o literă și momentul următor cu alta. Dacă fac un cuvânt din aceste litere, îmi spune ce fel de schimbări interioare finale realizez printr-un anumit număr de schimbări. Și apoi trec la următoarea, și așa mai departe.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed