Insidioasa natură umană

115.05Întrebare: Ce anume ar trebui să recunoască o persoană ca fiind rău?

Răspuns: Egoismul nostru, atitudinea noastră față de ceilalți.

În toate etapele de dezvoltare ne-am folosit dorința de a primi, pentru că aceasta este natura noastră. Acum, însă, ea se manifestă ca fiind egoistă, ca fiind deosebit de rea în raport cu ceilalți oameni.

Totul în lume este construit pentru a primi plăcere, nu doar în detrimentul altuia atunci când câștigăm împreună ca parteneri sau ne oferim plăcere unul altuia ca soți.

O persoană primește plăcere tocmai atunci când se ridică deasupra celuilalt, când îl umilește pe celălalt. Aici se manifestă ultima formă egoistă și pentru a o defini ca fiind rea, ca fiind următoarea formă ce ar trebui să fie opusă acesteia—binele, iubirea, conexiunea peste egoism, peste ură—aceasta este o tranziție foarte dificilă.

Înțelepciunea Cabala ar trebui să ne ajute să înțelegem acest lucru și să trecem prin asta rapid și fără durere.

Comentariu: Cred că mulți oameni nu vor fi de acord cu tine că ne folosim de alții și îi umilim.

Răspunsul meu: Facem acest lucru în mod automat. Suntem acordați în acest fel și nici măcar nu ne dăm seama în ce ne aflăm.

Chiar și atunci când purtăm o conversație plăcută, fiecare dintre noi încearcă să fie deasupra celuilalt, încearcă să se poziționeze astfel încât să arate mai bine, să se prezinte mai favorabil pentru a capta atenția celorlalți, chiar și numai un pic. Întreaga noastră natură constă în astfel de forme voalate.

Din „Close-Up” de la KabTV

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed